fbpx

Παγκόσμιο Urban BMX: Τίτλος για Νακαμούρα και Ρόμπερτς (vid)

Παγκόσμιο Urban BMX: Τίτλος για Νακαμούρα και Ρόμπερτς (vid)

Ο Ριμ Νακαμούρα πήρε για πρώτη φορά τον τίτλο στο παγκόσμιο πρωτάθλημα Urban BMX και το αγώνισμα του freestyle ενώ η Χάνα Ρόμπερτς πέτυχε το ρεκόρ με την 4η κατάκτηση του τίτλου στην καριέρα της στη διοργάνωση του Άμπου Ντάμπι, στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα.

 Η Ρόμπερτς, η 21χρονη Αμερικανίδα που πήρε τον παγκόσμιο τίτλο το 2017, το 2019 και το 2021 αλλά πήρε το αργυρό μετάλλιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο, ήταν η κορυφαία στα προκριματικά και κράτησε ψηλά την απόδοσή της φτάνοντας σε νέο χρυσό μετάλλιο με ένα bar-spin μπάκφλιπ που της έδωσε 87.20 βαθμούς.

 Η Νικίτα Ντουκαρόζ από την Ελβετία πήρε τη δεύτερη θέση, όπως και στην περυσινή διοργάνωση στο Μονπελιέ, με 84,70 βαθμούς ενώ η Τσέχα Ιβέτα Μιτσουλίτσοβα ολοκλήρωσε την τριάδα του βάθρου με 83,20. Η κάτοχος του Ολυμπιακού τίτλου, η Σάρλοτ Γουόρθινγκτον από τη Μεγάλη Βρετανία, κατέλαβε την 5η θέση.

 Ο Ιάπωνας Νακαμούρα πήρε τον τίτλο με μικρότερη διαφορά από τη Ρόμπερτς ωστόσο το σκορ της πρώτης του προσπάθειας με 93,80 βαθμούς αποδείχθηκε αρκετό για τη νίκη. Ο Αμερικανός Τζάστιν Ντάουελ ήταν δεύτερος με 91,50 ενώ την 3η θέση πήρε ο Γάλλος Αντονί Ζανζάν με 91.20. Η επόμενη διοργάνωση διεξάγεται το 2023 στη Γλασκόβη, στο πλαίσιο του παγκοσμίου πρωταθλήματος ποδηλασίας που θα περιλαμβάνει όλα τα αγωνίσματα.

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Ποδηλασία