fbpx

4η Ηistorica: Το διαχρονικό ραντεβού των φίλων του κλασσικού ποδηλάτου στη Ρόδο (pics)

4η Ηistorica: Το διαχρονικό ραντεβού των φίλων του κλασσικού ποδηλάτου στη Ρόδο (pics)

Η Ηistorica αποτελεί το διαχρονικό ραντεβού των αναβατών και φίλων του κλασσικού ποδηλάτου, οι οποίοι κάθε χρόνο, προς τα τέλη του Οκτώβρη, δίνουν το ετήσιο ραντεβού τους στο νησί της Ρόδου, φορώντας στολές των 70s και 80s και ποδηλατούν με ατσάλινα αγωνιστικά ποδήλατα, τα οποία εξακολουθούν να λειτουργούν σαν καινούργια.

Εμπνευστής της Historica, είναι ο Έλληνας πρωταθλητής ποδηλασίας, Γιώργος Βογιατζής, ο οποίος αποτελεί τον πρώτο κατασκευαστή αγωνιστικών ποδηλάτων, τα οποία “ράβονται” στα μέτρα του αναβάτη.

Μαζί του, οι Μιχάλης Καρπαθάκης και Νεμρά Μπάστιαλη, οι οποίοι ετοίμασαν με επιμέλεια τις διαδρομές των εκδηλώσεων, και όλα τα δρώμενα τα οποία αποσκοπούν στην ανάπτυξη του ποδηλάτου, και κατ’ επέκταση του αθλήματος της ποδηλασίας.

Η 4η Historica ήταν μια αθλητική συνάντηση στην οποία συμμετείχαν ποδηλάτες από όλο τον κόσμο, με σκοπό να ποδηλατίσουν πάνω σε διαδρομές που είναι γεμάτες από ιδρώτα και αγωνιστικές αναμνήσεις από το κοντινό παρελθόν της ποδηλασίας. Με την φετινή παρέα των ποδηλατών να είναι αθλητές που έλαβαν μέρος σε αγώνες και πρωταθλήματα των δεκαετιών του 80 του 70 ακόμα και του 60.

Παράλληλα, σε συνεργασία με το γραφείο της πρωτοβάθμιας και της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης στη Ρόδο, μαθητές παρακολούθησαν σεμινάριο οδικής συμπεριφοράς και περιβαλλοντικής εκπαίδευσης, το οποίο κάθε χρόνο περιλαμβάνεται στις δράσεις της Historica. Τα σεμινάρια έγιναν στο Μουσείο Νεοελληνικής Τέχνης, και στις Πηγές Καλλιθέας.

Την 4η HISTORICA διοργάνωσε ο ποδηλατικός όμιλος Ιβίσκος Ρόδου, και στήριξαν: η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, ο ΔΟΠΑΡ (Δημοτικός Οργανισμός Πολιτισμού Αθλητισμού Ρόδου), το Επιμελητήριο Δωδεκανήσου και από φέτος η ΔΕΡΜΑΕ.

Ο Αλέξανδρος Κολιάδης υπήρξε στυλοβάτης της Historica από το ξεκίνημά της, και κάθε χρόνο στηρίζει όλο και περισσότερο τη διοργάνωση, με στόχο το ποδήλατο να γίνει καθημερινή συνήθεια των κατοίκων του νησιού, και αφετέρου οι τουρίστες να ανακαλύψουν τις ομορφιές και την ιστορία της Ρόδου.

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Ετικέτες άρθρου

Τελευταία άρθρα Ποδηλασία