fbpx

Στο γύρο Ιταλίας στρέφει το ενδιαφέρον του ο Γκέρεντ Τόμας

Στο γύρο Ιταλίας στρέφει το ενδιαφέρον του ο Γκέρεντ Τόμας

Ο γύρος Γαλλίας περιλαμβάνεται στη λίστα νικών του Γκέρεντ Τόμας και στη φετινή έκδοση βρέθηκε στο βάθρο ωστόσο με τη διαδρομή του 2023 να μην ταιριάζει στον Ουαλό με λιγοστά χιλιόμετρα χρονομέτρησης, ο ίδιος δείχνει να στοχεύει περισσότερο στο γύρο Ιταλίας.

«Δεν είμαι πολύ σίγουρος γιατί το έκαναν αυτό», είπε ο Τόμας για την απόφαση των διοργανωτών να έχουν μόλις 22 χιλιόμετρα χρονομέτρησης στο Τουρ της επόμενης χρονιάς. «Όταν πήρα μέρος για πρώτη φορά το 2007, πριν πολύ καιρό, είχα 2 ετάπ χρονομέτρησης άνω των 50 χιλιομέτρων, οπότε είναι ακραία αυτή η αλλαγή. Αυτές οι ημέρες χρονομέτρησης είναι σε μεγάλα και ετάπ και φέτος είχαμε μόλις τρία μεγάλα μαζικά σπριντ. Ίσως οι διοργανωτές προσπαθούν να αλλάξουν κάπως τις συνθήκες αλλά είναι απογοητευτικό που δεν υπάρχουν περισσότερα χρονόμετρα».

 Στα 36 του, ο Τόμας έχει πάρει μέρος τέσσερις φορές στο γύρο Ιταλίας κατά τη διάρκεια της καριέρας του με λιγοστή επιτυχία. Ο ίδιος είχε δύο εγκαταλείψεις ενώ στις δύο περιπτώσεις που ολοκλήρωσε τον αγώνα πήρε κατάταξη στην 70η και την 118η θέση γενικής. «Είναι ένας αγώνας που πάντα απολάμβανα αν και είχα ατύχημα τις τελευταίες δύο φορές. Θα ήταν ωραίο να επιστρέψω και να τερματίσω. Το 2020 ένιωθα σε πολύ καλή κατάσταση. Θα ήταν σπουδαίο να πάω στο Τζίρο και να αγωνιστώ όσο καλύτερα μπορώ, είτε για νίκη σε ετάπ είτε για τη γενική κατάταξη».

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Ποδηλασία