fbpx

Saitama Criterium: Νικητής ο Γιάσπερ Φίλιπσεν (vid)

Saitama Criterium: Νικητής ο Γιάσπερ Φίλιπσεν (vid)

Ο Γιάσπερ Φίλιπσεν επικράτησε του νικητή του γύρου Γαλλίας, Γιόνας Βίνγκεγκααρντ, στη γραμμή του τερματισμού στο Saitama Criterium της Ιαπωνίας.

 Ο Βίνγκεγκααρντ είπε ότι δεν είχε ελπίδα να νικήσει τον Βέλγο σπεσιαλίστα στα σπριντ, τον Φίλιπσεν, όταν οι δύο τους μαζί με τον Ουαλό Γκέρεντ Τόμας πλησίαζαν τη γραμμή μετά από σχεδόν 60 χιλιόμετρα αγώνα. «Έπρεπε να δοκιμάσω στο σπριντ αλλά δέκα φορές στις δέκα θα με νικούσε», είπε ο Δανός. «Φυσικά θα ήθελα να νικήσω αλλά σε ένα σπριντ πραγματικά δεν έχω την ευκαιρία απέναντι στον Γιάσπερ».

 Ο Βίνγκεγκααρντ είχε πάρει τη νίκη στο παρθενικό Singapore Criterium την περασμένη εβδομάδα με έναν εξαιρετικό τελευταίο γύρο κάτω από υψηλή θερμοκρασία. Οι συνθήκες ήταν ψυχρότερες στην Ιαπωνία με τον αγώνα να διεξάγεται για πρώτη φορά από το 2019 εξαιτίας της πανδημίας του κορονοϊού. Ο Φίλιπσεν, που νίκησε σε 2 ετάπ του γύρου Γαλλίας, είπε ότι πίστεψε στη νίκη όταν βρέθηκε στη μάχη για το τελικό σπριντ.

 «Η τακτική ήταν σίγουρα ότι έπρεπε να αξιοποιήσω τις δυνατότητές μου στο σπριντ, αυτό είναι το δυνατό μου σημείο», είπε ο 24χρονος. «Δεν ήταν απέναντι στους  δυνατότερους σπρίντερ η μάχη αλλά είναι πολύ δυνατοί αθλητές και χαίρομαι που ο αγώνας κρίθηκε στο σπριντ».

 Τρίτος ήταν ο Τόμας με τον Ισπανό Αλεχάνδρο Βαλβέρδε να παίρνει την τέταρτη θέση. Ο Βαλβέρδε και ο Ιταλός Βιντσέντζο Νίμπαλι έχουν ήδη αποσυρθεί επίσημα και αυτός ήταν πιθανότατα ο τελευταίος αγώνας στην καριέρα τους.

https://www.youtube.com/watch?v=bXcNuvMeM2o&ab_channel=CyclingSprints
Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Ποδηλασία