fbpx

Υπεγράφη συνεργασία μεταξύ ΕΟΠ και Τμήματος Αθλητικής Αριστείας-Sports ExcellenceSE

Υπεγράφη συνεργασία μεταξύ ΕΟΠ και Τμήματος Αθλητικής Αριστείας-Sports ExcellenceSE

Σημαντική μέρα για την Ελληνική Ομοσπονδία Ποδηλασίας, που υπέγραψε μνημόνιο συμφωνίας με το Τμήμα Αθλητικής Αριστείας – Sports ExcellenceSE, για την ανάπτυξη και προαγωγή της σωματικής αγωγής, προκειμένου να ενισχυθεί το επίπεδο των Αθλητών & Αθλητριών των Εθνικών Ομάδων της ΕΟΠ.

Το Tμήμα Αθλητικής Αριστείας-Sports Excellence(SE), λειτουργεί υπό την επιστημονική επίβλεψη της Α’ Ορθοπαιδικής Χειρουργικής Κλινικής της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών (ΕΚΠΑ), με αποκλειστική δωρεά από το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ).

Η υπογραφή του ειδικού μνημονίου Συνεργασίας, έλαβε χώρα μετά από την επίσκεψη που πραγματοποίησαν στο Τμήμα Αθλητικής Αριστείας – Sports Excellence (SE), ο Προέδρος της Ελληνικής Ομοσπονδίας Ποδηλασίας Βασίλης Διαμαντόπουλος, και η γενική γραμματέας Σαμπρίνα Τβισς, συνοδευόμενοι από τον τεχνικό σύμβουλο του Προέδρου της ΕΟΠ και προπονητή της επαγγελματικής ομάδας Quiq step Alpha Vinyl, Βασίλη Αναστόπουλο.

Κατά την επίσκεψη, αμφότεροι ενημερώθηκαν για την θεραπευτική φιλοσοφία, που υιοθετεί το Τμήμα Αθλητικής Αριστείας-Sports Excellence (SE) σε αθλητές και αθλήτριες η οποία είναι σχεδιασμένη έτσι ώστε να αξιολογεί τις ανάγκες και δυνατότητες κάθε ασθενούς, και να συνδυάζει με στόχο τις πιο αξιόπιστες και αποτελεσματικές τεχνικές θεραπείας.

Η συνεργασία αφορά 20 αθλητές από τις αναπτυξιακές ομάδες αγοριών και κοριτσιών της Ελληνικής Ομοσπονδίας Ποδηλασίας, των οποίων τα κριτήρια επιλογής τους θα ορίζονται σύμφωνα με τον σχεδιασμό της Ομοσπονδίας και τις επίσημες επιλογές των Εθνικών Ομάδων. Το σύνολο των μετρήσεων θα είναι εξατομικευμένο για κάθε Αθλητή/Αθλήτρια, ανάλογα με τις ανάγκες του, οι οποίες θα προσδιορίζουν από κοινού τoΤμήμα Αθλητικής Αριστείας – Sports Excellence(SE)και η Ελληνική Ομοσπονδία Ποδηλασίας.

Παράλληλα με το πρόγραμμα προβλέπεται η ανάπτυξη συμβουλευτικών και εκπαιδευτικών σεμιναρίων σε θέματα υγείας, διατροφής, ψυχολογίας, και προπονητικής, με στόχο πάντοτε την ορθή επιμόρφωση και καθοδήγηση αθλητών, προπονητών και γονέων.

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Ποδηλασία