fbpx

Κύπελλο δρόμου ΕΠΣΜΑΘ: Νικητής ο Διονύσιος Δούζας στους Άνδρες

Κύπελλο δρόμου ΕΠΣΜΑΘ: Νικητής ο Διονύσιος Δούζας στους Άνδρες

Λίγες μόνο ημέρες πέρασαν από την εξόδιο ακολουθία του Βετεράνου Διεθνή Πρωταθλητή Ελλάδος, Αναστάσιου Παναγιωτίδη, που έχασε την μάχη με την επάρατη νόσο μετά από πολύμηνη νοσηλεία του σε νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης.

Ο Πρόεδρος Παύλος Παπαδόπουλος και το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΠΣΜΑΘ μετά από κοινή απόφαση έδωσαν το όνομα του Αναστάσιου Παναγιωτίδη στην Ιστορική Ποδηλατική Ανάβαση Χορτιάτη, η οποία κλείνει και την αγωνιστική χρονιά των αναγνωρισμένων σωματείων της Ένωσης Μακεδονίας & Θράκης.

Η διαδρομή του αγώνα ξεκίνησε εμπρός από το πλακόστρωτο του Λευκού Πύργου και μέσω της οδού Λαγκαδά οι ποδηλάτες ακολούθησαν την κλασσική διαδρομή της παραλίμνιας Εθνικής Οδού Θεσσαλονίκης-Καβάλας. Φτάνοντας στο χωριό Άγιος Βασίλειος, ξεκινούσε και το δυσκολότερο τμήμα του αγώνα, ένα ανηφορικό τμήμα με κλίση 18% όπου δοκίμασε στο έπακρο τις δυνάμεις όλων.

Τα βάσανα όλων δεν τελείωσαν εκεί παρά συνεχίστηκαν, μέσα στο χωριό Χορτιάτης, και ολοκληρώθηκε στο πάρκο κεραιών, όπου τερματίζει και η δημόσια οδός. Στον αγώνα συμμετείχαν αθλητές οι οποίοι ανήκουν σε ομάδες της δυνάμεως της Ένωσης Ποδηλατικών Σωματείων Μακεδονίας και Θράκης οι οποίες είναι εγγεγραμμένες στο Μητρώο της ΓΓΑ.

Νικητής με διαφορά στην κατηγορία αντρών, για 2η συνεχή χρονιά ο αθλητής του ΠΟ Πατρών Διονύσιος Δούζας με χρόνο 1:49:08, ο οποίος βρέθηκε σε καλή ημέρα, πίεσε στον αγώνα, και έτσι κατάφερε να τερματίσει στην 1η θέση. Στην 2η και με μικρή διαφορά τερμάτισε ο αθλητής του ΒΑΟ και μαθητής του Αναστάσιου Παναγιωτίδη, Ερατοσθένης Κωτούλας, αφήνοντας στην 3η τον ομόσταυλο του Γιώργο Γλαβίνα, επίσης μαθητή του εκλιπόντος.

Κατάταξη (top 5)

1. Δούζας Διονύσης-ΠΟ Πατρών (1:49:08)
2. Κωτούλας Ερατοσθένης-ΒΑΟ (1:50:50)
3. Γλαβίνας Γιώργος-ΒΑΟ (1:52:00)
4. Ιωνάς Στυλιανός-ΑΣ Μαχητές Πευκών (1:52:55)
5. Μαλούσης Αθανάσιος-ΠΑΟΚ (1:53:16)

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Ποδηλασία