fbpx

O γύρος Γαλλίας του 2023 στόχος του Μπερνάλ

O γύρος Γαλλίας του 2023 στόχος του Μπερνάλ

Ο Έγκαν Μπερνάλ επιβεβαίωσε την επιθυμία του να επιστρέψει στο γύρο Γαλλίας του 2023. Κάτοχος του τίτλου το 2019 και νικητής στο γύρο Ιταλίας το 2021, ο ίδιος συνεχίζει την επιστροφή του από ένα τροχαίο ατύχημα που παραλίγο να του κοστίσει τη ζωή του στην πατρίδα του την Κολομβία πέρυσι τον Ιανουάριο.

 Ο 25χρονος πήρε μέρος τον Αύγουστο στο γύρο Δανίας και στο γύρο Γερμανίας συνεχίζοντας την προετοιμασία του για την επόμενη σεζόν. «Αν όλα πάνε καλά, θα ήθελα να επιστρέψω στο Τουρ», είπε στο ραδιοφωνικό σταθμό Caracol Radio της χώρας του. «Θα ήταν μία ευκαιρία να προσπαθήσω και να κάνω το καλύτερό μου, ακόμα κι αν είναι απλά ο τερματισμός ή να παλέψω για τη γενική κατάταξη. Μιλάμε για το ιδανικό σενάριο. Αν όλα πάνε καλά και ανακτήσω τη δύναμη που έχασα στο δεξί μου πόδι, επειδή έχασα πολλή μυική μάζα, περιμένω να είναι φυσιολογική επόμενη σεζόν, έχω την πίστη ότι μπορώ να τα καταφέρω».

 Στην συνέχεια των δηλώσεών του, ο Κολομβιανός είπε ότι το καλεντάρι του για την επόμενη χρονιά μπορεί να περιλαμβάνει το Παρίσι-Νίκαια, το Στράντε Μπιάνκε και το Κριτίριουμ ντι Ντοφινέ προτού επιστρέψει στο γύρο Γαλλίας για πρώτη φορά από τότε που αναγκάστηκε να εγκαταλείψει εξαιτίας τραυματισμού το 2020. Σε ερώτηση για το αν μπορεί να νικήσει τους Ρέμκο Έβενπουλ, Γιόνας Βίνγκεγκααρντ και Ταντέι Πογκάτσαρ απάντησε: «Δεν χρειάζεται να πω ότι είναι πολύ δυνατοί αλλά έχω πίστη, έχω κερδίσει ένα Τζίρο και ένα Τουρ. Αυτός ο γύρος Γαλλίας θα έχει πολύ ενδιαφέρον, να πάω εκεί, να τα δώσω όλα και ο καλύτερος ας νικήσει, αυτός είναι ο αθλητισμός».

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Ποδηλασία