fbpx

Μπαρντέ: «Ιδιοφυίες Έβενπουλ και Πογκάτσαρ»

Μπαρντέ: «Ιδιοφυίες Έβενπουλ και Πογκάτσαρ»

Ο Ρομέν Μπαρντέ χαρακτήρισε τη νέα γενιά αθλητών, περιλαμβανομένων των Ρέμκο Έβενπουλ και Ταντέι Πογκάτσαρ, ως ιδιοφυίες του αθλήματος.

 Ο Πογκάτσαρ πήρε τον πρώτο του τίτλο στο γύρο Γαλλίας σε ηλικία 21 ετών το 2020 και επικράτησε ξανά την επόμενη χρονιά. Ο Έβενπουλ στα 22 του πήρε το πρώτο του Γκραν Τουρ φέτος νικώντας στο γύρο Ισπανίας ενώ τον ίδιο μήνα, τον Σεπτέμβριο, αναδείχθηκε παγκόσμιος πρωταθλητής ποδηλασίας δρόμου, ο νεότερος που το πετυχαίνει εδώ και 29 χρόνια.

 Ο ποδηλάτης της DSM, ο Μπαρντέ, βρέθηκε κοντά στη δόξα στο φετινό γύρο Ιταλίας προτού μία αδιαθεσία τον αναγκάσει να εγκαταλείψει τον αγώνα και έχει δει από κοντά τις προσπάθειες αυτών των αθλητών. Μιλώντας αποκλειστικά στο γαλλικό Eurosport, είπε: «Αθλητές όπως ο Πογκάτσαρ και ο Έβενπουλ είναι ιδιοφυίες της ποδηλασίας. Όταν είναι στο 100%, κανείς δεν μπορεί να τους ανταγωνιστεί και συναγωνίζονται ο ένας τον άλλον. Δεν ανησυχούν για εμάς τους υπόλοιπους. Όλοι μπορούν να δουν ότι ο ρυθμός τους είναι υψηλότερος από κάθε άλλη φορά. Στις ανηφόρες ο ρυθμός είναι απίστευτος».

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Ποδηλασία