fbpx

Παγκόσμιο πίστας: Νέος τίτλος για τη Μαρτίνα Φιντάντσα

Παγκόσμιο πίστας: Νέος τίτλος για τη Μαρτίνα Φιντάντσα

H Ιταλίδα Μαρτίνα Φιντάντσα υπερασπίστηκε με επιτυχία τον τίτλο της στον αγώνα σκρατς παίρνοντας το πρώτο χρυσό μετάλλιο στο παγκόσμιο πρωτάθλημα ποδηλασίας πίστας, σε μία ημέρα που η Γερμανία έσπασε το δικό της παγκόσμιο ρεκόρ στο ομαδικό σπριντ από τα προκριματικά.

 Ο αγώνας σκρατς των δέκα χιλιομέτρων έδινε το πρώτο χρονικά χρυσό μετάλλιο στις Βερσαλλίες και η Φιντάντσα νίκησε ξανά αφήνοντας δεύτερη την Μάικε Φαν Ντερ Ντούιν από την Ολλανδία ενώ το βάθρο ολοκλήρωσε η Τζέσικα Ρόμπερτς από τη Μεγάλη Βρετανία.

 Το χρυσό μετάλλιο της Φιντάντσα είναι το πρώτο από τα 22 που θα απονεμηθούν στη διοργάνωση ενώ το χάλκινο για την Ρόμπερτς ήταν το πρώτο της σε αυτό το επίπεδο έχοντας πάρει νωρίτερα φέτος το αργυρό στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα.

 Το θέαμα συνεχίστηκε με το ομαδικό σπριντ γυναικών όπου η ομάδα της Γερμανίας βελτίωσε το παγκόσμιο ρεκόρ που κατείχε και μάλιστα από τον πρώτο γύρο. Ο συναρπαστικός τελευταίος γύρος της Λία Φρίντριχ έφερε το νέο ρεκόρ με τις Γερμανίδες να γίνονται οι πρώτες με επίδοση κάτω από τα 46 δευτερόλεπτα.

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Ποδηλασία