fbpx

Φίλιππο Γκάνα: «Μπορούμε να φτάσουμε ψηλότερα» (vid)

Φίλιππο Γκάνα: «Μπορούμε να φτάσουμε ψηλότερα» (vid)

Ο Ιταλός Φίλιππο Γκάνα της Ineos Grenadiers βελτίωσε το παγκόσμιο ρεκόρ ώρας στο ποδηλατοδρόμιο Tissot στο Γκρέντσεν της Ελβετίας και πλέον σχεδιάζει να το κάνει ξανά.

 Στα μισά της προσπάθειάς του ο ρυθμός του Γκάνα ήταν μπροστά από τον στόχο έστω και οριακά και με 15 λεπτά να απομένουν ο Ιταλός είχε διευρύνει το προβάδισμά του. Όταν χτύπησε το καμπανάκι σηματοδοτώντας τη λήξη του αγώνα, ο Γκάνα είχε πετύχει ρεκόρ με 56,792 χιλιόμετρα ξεπερνώντας την προηγούμενη επίδοση του Ντάνιελ Μπίγκαμ κατά 1,24 χιλιόμετρα.

 «Πιστεύω ότι αυτό το αποτέλεσμα είναι υπέροχο», είπε ο Ιταλός εμφανώς καταπονημένος μετά την προσπάθειά του. «Η επίτευξη αυτού του θαυμάσιου στόχου είναι φανταστική για εμένα και για όλο το επιτελείο που δούλεψε τόσο πολύ καιρό για να φτάσουμε σε αυτό το αποτέλεσμα».

 Ο Γκάνα δεν έσπασε μόνο το προηγούμενο επίσημο ρεκόρ αλλά και εκείνο του Κρις Μπόουρντμαν που είχε χαρακτηριστεί ως η καλύτερη ανθρώπινη προσπάθεια, μία επίδοση που είχε σημειωθεί το 1996 αλλά με συνθήκες που πλέον απαγορεύονται.

Όταν ρωτήθηκε για την επίδοση του Μπόουρντμαν, ο Γκάνα χαμογέλασε και είπε: «Το πρωί σκεφτόμουν να σπάσω αυτό το ρεκόρ για ένα μέτρο αλλά στο τέλος ήθελα να κάνω περισσότερα. Πιστεύω ότι αυτό το αποτέλεσμα, η κατάρριψη κι εκείνου του ρεκόρ, δεν είναι καθόλου άσχημο. Ίσως την επόμενη φορά να προσπαθήσω σε άλλο σημείο της σεζόν με περισσότερες δυνάμεις ώστε να φτάσουμε ακόμα ψηλότερα».

https://www.youtube.com/watch?v=Gel25x5yXiw&ab_channel=EnhancedMedicineAustralia
Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Ποδηλασία