fbpx

Αλεχάνδρο Βαλβέρδε: «Ήρθε η ώρα για τους νεότερους» (vid)

Αλεχάνδρο Βαλβέρδε: «Ήρθε η ώρα για τους νεότερους» (vid)

Ο Αλεχάνδρο Βαλβέρδε έβαλε τέλος σε μία επαγγελματική καριέρα 21 ετών τερματίζοντας στην έκτη θέση με τα χρώματα της Movistar στο Il Lombardia, τον τελευταίο αγώνα «μνημείο» της χρονιάς.

 Σε δηλώσεις του μετά τον αγώνα ο Ισπανός είπε ότι το συναίσθημα που επικράτησε είναι αυτός της θλίψης για την αποχώρησή του από το πελοτόν αν και ήταν ένας αγώνας που του έδωσε απόλαυση. «Είμαι χαρούμενος με το επίπεδο που έχω», είπε ο 42χρονος. «Είμαι ευτυχισμένος». Όταν του ζητήθηκε να κάνει μία μικρή ανακεφαλαίωση της καριέρας του ο ίδιος τόνισε: «Κατάφερα να πετύχω σπουδαία πράγματα αλλά φυσικά τώρα ήρθε η ώρα για τους νεότερους».

 Στην τελευταία του παρουσία πάνω σε ποδήλατο αν και θα μείνει στο χώρο σε διευθυντικό ρόλο στη Movistar ο Βαλβέρδε λειτούργησε ως ο ιδανικός συναθλητής. «Γνώριζα ότι ήμουν καλός σήμερα. Φυσικά, είχαμε τον Ένρικ Μας μπροστά και προσπάθησα να κρατήσω τους πάντες πίσω». Παρά το γεγονός ότι ο Πογκάτσαρ αναδείχθηκε νικητής ο Ισπανός δεν ήταν απογοητευμένος με το αποτέλεσμα. «Οφείλω να συγχαρώ τους πάντες σήμερα. Αγωνιστήκαμε εξαιρετικά. Ο Πογκάτσαρ πήρε τη νίκη αλλά η δεύτερη θέση του Μας ήταν καταπληκτική για εμάς».

 Ο Βαλβέρδε κατάφερε να πάρει αποτέλεσμα και για τον εαυτό του κερδίζοντας το σπριντ από ένα γκρουπ πέντε αντιπάλων για να τερματίσει στην έκτη θέση. «Σας ευχαριστώ όλους που με ακολουθήσατε σε αυτό το ταξίδι και για τα όσα μου δώσατε. Ζήτω η ποδηλασία».

YouTube video
Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Ποδηλασία