fbpx

Il Lombardia: Νικητής ο Πογκάτσαρ στο «αντίο» του Βαλβέρδε (vid)

Il Lombardia: Νικητής ο Πογκάτσαρ στο «αντίο» του Βαλβέρδε (vid)

Ο Ταντέι Πογκάτσαρ της UAE Team Emirates αναδείχθηκε νικητής στο 116ο Il Lombardia καλύπτοντας πρώτος την απόσταση των 253 χιλιομέτρων από το Μπέργκαμο έως το Κόμο της Ιταλίας. Ο Σλοβένος ποδηλάτης κατάφερε να κρατηθεί μπροστά από τον Ένρικ Μας της Movistar και τον Μίκελ Λάντα της Bahrain Victrorious που πήραν τη δεύτερη και τρίτη θέση αντίστοιχα.

 Ο Πογκάτσαρ έκανε την κίνησή του στο Σιβίλιο και μόνο ο Μας και ο Λάντα κατάφεραν να μείνουν στον ίδιο ρυθμό με τον δύο φορές νικητή του γύρου Γαλλίας. Ο Μας έκανε πολλές επιθέσεις στην τελευταία ανηφόρα της ημέρας, στο Σαν Φέρμο ντέλα Μπατάλια, ρίχνοντας πίσω του τον Λάντα αλλά δεν μπόρεσε να κάνει το ίδιο και με τον Πογκάτσαρ.

 Ο Σλοβένος είχε τις δυνάμεις για να κρατηθεί μπροστά  και να περάσει πρώτος τη γραμμή τερματισμού στο Κόμο παίρνοντας ξανά τη νίκη στο συγκεκριμένο Monument, ο πρώτος που καταφέρνει να υπερασπιστεί με επιτυχία αυτό τον τίτλο. Ο αγώνας ήταν ο τελευταίος στην επαγγελματική καριέρα του Αλεχάνδρο Βαλβέρδε με τον Ισπανό να τερματίζει άλλη μία φορά στην πρώτη δεκάδα ενός «μνημείου» με την έκτη θέση. Τελευταίος αγώνας και για τον Βιντσέντζο Νίμπαλι που κατέλαβε την 24η θέση.

https://www.youtube.com/watch?v=bTO9PPj47Dg
Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Ποδηλασία