fbpx

Γύρος Γαλλίας 2023: Ο Έβενπουλ περιμένει τη διαδρομή για να αποφασίσει

Γύρος Γαλλίας 2023: Ο Έβενπουλ περιμένει τη διαδρομή για να αποφασίσει

Ο Ρέμκο Έβενπουλ δήλωσε ότι είναι πιθανό το ντεμπούτο του στο Γύρο Γαλλίας ωστόσο θα πρέπει πρώτα να αξιολογήσει τη χάραξη της διαδρομής. Ο 22χρονος πήρε τον τίτλο στο γύρο Ισπανίας τον Σεπτέμβριο προτού αναδειχθεί και παγκόσμιος πρωταθλητής, ο νεότερος στην ιστορία, σε μία εξαιρετική χρονιά για τον Βέλγο της QuickStep-Alpha Vinyl.

 Ο επικεφαλής της ομάδας, Πατρίκ Λεφέβρ, έχει αφήσει να εννοηθεί ότι ο Έβενπουλ πρέπει να προσπαθήσει και να πάρει τον τίτλο στο γύρο Ιταλίας το 2023 προτού κάνει ντεμπούτο σε εκείνον της Γαλλίας το 2024. Ο Έβενπουλ, που δεν μπόρεσε να ολοκληρώσει το γύρο Ιταλίας το 2021 έχοντας επιστρέψει από τραυματισμό, δεν βιάζεται να αποφασίσει.

 «Μετά το γύρο Ισπανίας, ακούστηκαν πολλά σχόλια και απόψεις για την συμμετοχή μου στο γύρο Γαλλίας το συντομότερο δυνατό», είπε ο Βέλγος. «Με την ομάδα όμως έχουμε ένα πλάνο. Όπως και φέτος, δεν αλλάζουμε ποτέ το πλάνο οπότε το ίδιο ισχύει για το γύρο Γαλλίας και τα επόμενα Γκραν Τουρ».

 Ο Έβενπουλ πρόσθεσε ότι η απόφαση θα κριθεί από τη διαδρομή για το γύρο Ιταλίας και Γαλλίας καθώς έχει πολλά καλά χρόνια μπροστά του. «Βλέπουμε τα παρκούρ, τα χιλιόμετρα χρονομέτρησης και όλους τους άλλους παράγοντες. Από εκείνη την στιγμή μπορούμε να αποφασίσουμε σε ποια Γκραν Τουρ θα αγωνιστούμε. Πάντα ήμασταν ήρεμοι επειδή δεν έχει νόημα να πάω ταχύτερα από το πλάνο ή από τα όσα έχω στο μυαλό μου. Είμαι μόλις 22, θα είμαι 23 τον Ιανουάριο οπότε έχω πολλά καλά χρόνια μπροστά μου. Η Βουέλτα είναι ήδη ένα καλό βήμα προς το μεγάλο όνειρο αλλά τα όνειρα μπορεί να πάρουν πολλά χρόνια για να πραγματοποιηθούν, οπότε θα βλέπω το κάθε βήμα ξεχωριστά».

 Η διαδρομή του γύρου Ιταλίας θα ανακοινωθεί στις 17 Οκτωβρίου ενώ εκείνη για το γύρο Γαλλίας στις 27 του μήνα.

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Ποδηλασία