fbpx

Συμβουλές για την οδική ασφάλεια από τον Κρις Φρουμ

Συμβουλές για την οδική ασφάλεια από τον Κρις Φρουμ

Ο Κρις Φρουμ αποκάλυψε ότι χτυπήθηκε από πόρτα αυτοκινήτου που άνοιξε την στιγμή που έκανε προπόνηση στο Μονακό. Ο Βρετανός με αφορμή το ατύχημά του που ευτυχώς δεν είχε σοβαρές συνέπειες ζητά από τους οδηγούς αυτοκινήτων να μάθουν την «ολλανδική τεχνική», που μειώνει την πιθανότητα τέτοιων περιστατικών.

 «Χθες πήγα για μία όμορφη βόλτα με το ποδήλατο», είπε ο Φρουμ. «Ήταν εξαιρετικά, ωραίος καιρός, ωραίο τοπίο, λίγο πριν φτάσω σπίτι, 50 μέτρα από την εξώπορτά μου δέχθηκα χτύπημα από πόρτα. Αυτό σημαίνει πως καθώς ήμουν στο ποδήλατο, κάποιος σε ένα παρκαρισμένο αυτοκίνητο άνοιξε την πόρτα ακριβώς μπροστά μου. Ήταν κυριολεκτικά ένα μέτρο μπροστά μου, δεν πρόλαβα να φρενάρω. Χτύπησα στην πόρτα και βρέθηκα στον αέρα».

 Ο Βρετανός είχε μία σημαντική συμβουλή να δώσει. «Λέγεται ολλανδική τεχνική. Αντί να ανοίξετε την πόρτα για να βγείτε από το αυτοκίνητό σας με το χέρι που βρίσκεται πιο κοντά στην πόρτα, χρησιμοποιήστε το άλλο ώστε το σώμα να στρίψει φυσικά  προς τα πίσω και έτσι θα μπορείτε να δείτε αν υπάρχει κίνηση και ειδικά κάποιο ποδήλατο που πλησιάζει. Είναι εξαιρετικά ευεργετικό και προκαλεί πολύ λιγότερο πόνο στους ποδηλάτες και είναι μία πολύ απλή κίνηση».

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Ετικέτες άρθρου

Τελευταία άρθρα Ποδηλασία