fbpx

Επίσκεψη της ΕΟΠ στην Sports excellence, με τους Διαμαντόπουλο, Τβισς, Αναστόπουλο

Επίσκεψη της ΕΟΠ στην Sports excellence, με τους Διαμαντόπουλο, Τβισς, Αναστόπουλο

Επίσκεψη στην Sports excellence SE, πραγματοποίησαν Προέδρος της Ελληνικής Ομοσπονδίας Ποδηλασίας, κ. Βασίλης Διαμαντόπουλος, και η Γενική Γραμματέας κ. Σαμπρίνα Τβισς. Μαζί τους ήταν και ο τεχνικός σύμβουλος του Προέδρου της Ε.Ο.Π. και Προπονητής της επαγγελματικής ομάδας Quiqstep Alpha Vinyl, κ. Βασίλης Αναστόπουλος.

Αμφότεροι ενημερώθηκαν για θεραπευτική φιλοσοφία, που εφαρμόζει το sports excellence σε αθλητές και αθλήτριες η οποία είναι σχεδιασμένη έτσι ώστε να αξιολογεί τις ανάγκες και δυνατότητες κάθε ασθενούς, και να συνδυάζει στοχευμένα τις πιο αξιόπιστες και αποτελεσματικές τεχνικές θεραπείας.

Το Sports Excellence, υποστηρίζει προγράμματα θεραπευτικής άσκησης για την πρόληψη και θεραπεία χρόνιων νοσημάτων, σε όλες τις ηλικίες για την βελτίωση των συνθηκών ζωής των ανθρώπων. Κάθε πρόγραμμα θεραπείας καταρτίζεται με βάση τις εκάστοτε παθολογίες και ιδιαιτερότητες. Το μίγμα των τεχνικών και η σειρά εφαρμογής τους επιλέγεται εξειδικευμένα και αναπροσαρμόζεται ανά θεραπεία με βάση την πρόοδο του αθλητή. Τα προγράμματα θεραπείας ενσωματώνουν την παραδοσιακή επιστημονική γνώση της φυσικοθεραπείας με τα ευρήματα πρόσφατων ερευνών για κάθε παθολογία και κάκωση του ανθρωπίνου σώματος.

Οι δυνατότητες των προγραμμάτων επανόδου των τραυματισμένων αθλητών τέθηκαν στο επίκεντρο ανταλλαγής απόψεων, με τους κυρίους Χάρη Τσολάκη, και Σταύρο Μπόγλου, όπου αμφότεροι παρουσίασαν στον Πρόεδρο της ΕΟΠ την Γενική Γραμματέα και τον Τεχνικό Σύμβουλο του Προέδρου, όλες τις σύγχρονες μεθόδους θεραπείας που εφαρμόζει το κέντρο παρέχοντας, Υποστήριξη αθλητικών φαρμάκων για εθνικές αθλητικές ομοσπονδίες / συλλόγους , μέσω της δημιουργίας ηλεκτρονικού ιατρικού φακέλου για την παρακολούθηση της υγείας και των αθλητικών επιδόσεων μεγάλου αριθμού ταλαντούχων αθλητών και των δύο φύλων, ηλικίας 12-18 ετών, με στόχο την εξέλιξη τους σε αθλητές Ολυμπιακών απαιτήσεων.

Μάλιστα, εντός ολίγων ημερών αναμένεται η υπογραφή μνημονίου συνεργασίας στο πλαίσιο της μέριμνας για την ανάπτυξη και προαγωγή της σωματικής αγωγής, με το sports excellence, προκειμένου να ξεκινήσει σύντομα συνεργασία η οποία θα ανεβάσει το επίπεδο των Εθνικών Ομάδων της ΕΟΠ

Μετά το τέλος της συνάντησης – ενημέρωσης ο Πρόεδρος της ΕΟΠ δήλωσε ιδιαίτερα χαρούμενος καθώς η επαφή με την Sports Excellence προάγει την διεξαγωγή βασικής και εφαρμοσμένης έρευνας, για την καταγραφή, αξιολόγηση, και παροχή συμβουλευτικών παρεμβάσεων στον υψηλό αθλητισμό.

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Ποδηλασία