fbpx

Παγκόσμιο Α/Γ: Τεράστια έκπληξη στη χρονομέτρηση από τον Φος

Παγκόσμιο Α/Γ: Τεράστια έκπληξη στη χρονομέτρηση από τον Φος

Ο Τομπίας Φος έκανε τη μεγάλη έκπληξη στο παγκόσμιο πρωτάθλημα ποδηλασίας δρόμου επικρατώντας στον αγώνα χρονομέτρησης που διεξήχθη στο Γούλαγκονγκ της Αυστραλίας με το Νορβηγό να αποδεικνύεται ταχύτερος από τον Ελβετό Στέφαν Κουνγκ και τον Βέλγο Ρέμκο Έβενπουλ που πήραν το αργυρό και χάλκινο μετάλλιο αντίστοιχα.

 Αξίζει να σημειωθεί ότι ο 25χρονος Φος δεν είχε ποτέ πανηγυρίσει νίκη πέρα από το εθνικό πρωτάθλημα της Νορβηγίας. Έχοντας παρακολουθήσει νωρίτερα τις γυναίκες στη διαδρομή των 34,2 χιλιομέτρων οι άνδρες μπήκαν στη δράση με τον Φος να είναι ένας από τους τελευταίους που αγωνίστηκε και να σταματά το χρονόμετρο στα 40 λεπτά και 2,78 δευτερόλεπτα, επίδοση που αποδείχθηκε και η κορυφαία.

«Δεν το πιστεύω, δεν μοιάζει αληθινό. Αυτό είναι περισσότερο από όσο θα μπορούσα ποτέ να ονειρευτώ», είπε ο Νορβηγός για τη νίκη του. «Θα το απολαύσω αλλά πρώτα πρέπει να το πιστέψω. Πραγματικά ένιωσα ότι έκανα το μέγιστο που μπορούσα σήμερα, δεν θα μπορούσα να κάνω κάτι καλύτερο. Είναι απίστευτο, ήταν ο τέλεια εκτελεσμένος αγώνας».

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Ποδηλασία