fbpx

Γύρος Ισπανίας: Πρώτη νίκη για τον Πέντερσεν (vid)

Γύρος Ισπανίας: Πρώτη νίκη για τον Πέντερσεν (vid)

Ο Δανός Μαντς Πέντερσεν κατάφερε να πάρει νίκη στο γύρο Ισπανίας (Vuelta) επικρατώντας στο 13ο ετάπ του φετινού αγώνα μπροστά από τον Γερμανό Πασκάλ Άκερμαν και τον Γάλλο Μπριάν Κοκάρντ. Με το αποτέλεσμα αυτό ο Πέντερσεν διεύρυνε το προβάδισμά του στη μάχη για την πράσινη φανέλα. Το 13ο ετάπ στα Γκραν Τουρ δείχνει να έχει εξελιχθεί σε παράδοση για τον Πέντερσεν που όπως και στο γύρο Γαλλίας νωρίτερα το καλοκαίρι, ο Δανός πήρε τη νίκη αφήνοντας πίσω του τις τρεις δεύτερες θέσεις που είχε στην πρώτη εβδομάδα του αγώνα.

 Φαβορί στο ετάπ των 168,4 χιλιομέτρων ο Δανός της Trek-Segafredo έκανε την ιδανική προσπάθεια βγαίνοντας από το slipstream του Πασκάλ Άκερμαν της UAE Team Emirates με τον Γερμανό να αρχίζει πρόωρα, όπως αποδείχθηκε, την επίθεσή του. Ο Πέντερσεν προσπέρασε τον Άκερμαν  και ρίχνοντας μία γρήγορη ματιά πίσω του πανηγύρισε τη νίκη αφήνοντας στη δεύτερη θέση τον Μπριάν Κοκάρντ από τη Γαλλία με τον Άκερμαν να παίρνει την τρίτη θέση.

 Χωρίς αλλαγές η γενική κατάταξη με τον Βέλγο Ρέμκο Έβενπουλ να τερματίζει με ασφάλεια και να διατηρεί στην κατοχή του την κόκκινη φανέλα για όγδοη ημέρα. Ο 22χρονος μπαίνει σε ένα καθοριστικό διήμερο στα βουνά με διαφορά δύο λεπτών και 41 δευτερολέπτων από τον τρεις φορές κάτοχο του τίτλου, τον Πρίμοζ Ρόγκλιτς από την Σλοβενία. Με τη νίκη αυτή ο Πέντερσεν πήρε διαφορά από τους αντιπάλους του στη μάχη των πόντων με τον 26χρονο πρώην παγκόσμιο πρωταθλητή να έχει 247 βαθμούς έναντι των 96 που έχει ο Μαρκ Σολέρ.

YouTube video
Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Ποδηλασία