fbpx

Γύρος Ισπανίας: Εκνευρισμός των ποδηλατών για τα πρωτόκολλα λόγω Covid-19

Γύρος Ισπανίας: Εκνευρισμός των ποδηλατών για τα πρωτόκολλα λόγω Covid-19

Μία ιδιαίτερη δοκιμασία περνάει σε οργανωτικό επίπεδο ο Γύρος Ισπανίας, καθώς καθημερινά αυξάνεται ο αριθμός των ποδηλατών που υποχρεώνονται σε απόσυρση λόγω της Covid-19. Ήδη ο αριθμός των αποσυρθέντων έχει φτάσει τους 23 μετά την ολοκλήρωση των πρώτων 12 ετάπ, με τους αθλητές που συνεχίζουν να ανησυχούν έντονα όχι μόνο για τον εαυτό τους αλλά και για την αποδυνάμωση των ομάδων τους, λόγω των αποσύρσεων ομόσταυλων ποδηλατών.

Μιλώντας στο RTVE ο διευθυντής του αγώνα Χαβιέρ Γκουιγέν είπε πως εάν ένας ποδηλάτης εντοπιστεί θετικός σε τεστ Covid-19, στη συνέχεια υποβάλλεται σε τεστ PCR και εάν αυτό δείξει πως έχει χαμηλό ιικό φορτίο, τότε μπορεί να συνεχίσει να αγωνίζεται. Ωστόσο, το πρόβλημα προκύπτει από το γεγονός πως αρκετοί ποδηλάτες εντοπίζονται θετικοί σε ελέγχους που γίνονται το πρωί και τα αποτελέσματα του PCR είναι ανέφικτο να βγουν πριν την ώρα εκκίνησης του ετάπ, υποχρεώνοντάς τους έτσι σε απόσυρση.

Ο Γκουιγέν ανέφερε πως οι ομάδες μέχρι στιγμής δεν έχουν τη θέληση να επιτραπεί στους ποδηλάτες να αγωνιστούν δίχως να υπάρχει το αποτέλεσμα του PCR, οπότε αναγκαστικά τηρείται το εξαρχής γνωστοποιημένο πρωτόκολλο. Από την πλευρά τους, αρκετοί ποδηλάτες έχουν αφήσει να διαρρεύσει πως σκέφτονται μέχρι και να αναζητήσουν τρόπους για να αποφύγουν τα τεστ, ώστε να μην αναγκαστούν να αποσυρθούν από την Γύρο, εάν αυτά βγουν θετικά.

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Ετικέτες άρθρου

Τελευταία άρθρα Ποδηλασία