fbpx

Vuelta: Το προφίλ του φετινού αγώνα (vid)

Vuelta: Το προφίλ του φετινού αγώνα (vid)

Ο ποδηλατικός γύρος Ισπανίας αρχίζει στις 19 Αυγούστου με ένα ετάπ ομαδικής χρονομέτρησης στην Ουτρέχτη.

Η πανδημία του κορονοϊού προκάλεσε αλλαγές της τελευταίας στιγμής στο πρόγραμμα του ποδηλατικού γύρου Ισπανίας, της Vuelta, τα τελευταία δύο χρόνια και η Ουτρέχτη στην Ολλανδία που είχε οριστεί να ανοίξει τον αγώνα το 2020, θα έχει την ευκαιρία να το κάνει στη φετινή, την 77η έκδοση του αγώνα που αποτελεί και το τελευταίο Γκραν Τουρ της σεζόν.

 Μετά το εναρκτήριο ετάπ ομαδικής χρονομέτρησης επί ολλανδικού εδάφους και άλλες δύο ημέρες δράσης ο αγώνας πηγαίνει στην Ισπανία όπου θα υπάρχουν τέσσερα διάσπαρτα ετάπ με επτά ορεινούς τερματισμούς, ένα ετάπ ατομικής χρονομέτρησης και πολλές ημέρες επίθεσης σε ανηφορικό και ορεινό έδαφος. Στο πρόγραμμα του αγώνα μετά το ετάπ ομαδικής χρονομέτρησης, ο πρώτος μεγάλος ανηφορικός τερματισμός είναι στο έκτο ετάπ στο Πίκο Γιάνο ενώ θα ακολουθήσει δύο ανηφορικά ετάπ στην Αστούρια το δεύτερο διήμερο.

 Η δεύτερη εβδομάδα του αγώνα αρχίζει με ένα ετάπ ατομικής χρονομέτρησης 30,9 χιλιομέτρων στην Κόστα Μπλάνκα προτού η δράση συνεχιστεί στη νότια Ισπανία και μετά προς τα κεντρικά της χώρας ενόψει του τερματισμού στη Μαδρίτη. Συνολικά υπάρχουν επτά ανηφορικοί τερματισμοί περιλαμβανομένων εκείνων στο Λες Πραέρες, όπου ο Σάιμον Γιέιτς εξασφάλισε τον τίτλο στη γενική το 2018, Λα Παντέρα, Πένιας Μπλάνκας, Άλτο ντελ Πιορνάλ και Άλτο Χόγια ντε λα Μόρα στην Σιέρα Νεβάδα με το υψηλότερο σημείο του αγώνα στα 2.512 μέτρα.

 Με έξι πιθανούς μαζικούς τερματισμούς όπως και αρκετές ημέρες που ιδανικά ταιριάζουν στους σπεσιαλίστες στο ξεκόλλημα, είναι ένας αγώνας που θεωρητικά τουλάχιστον ταιριάζει σε κάθε είδους αθλητή. Ένας αγώνας επίσης που μπορεί να ευνοήσει τον τρεις φορές πρωταθλητή Πρίμοζ Ρόγκλιτς υπό την προϋπόθεση ότι ο Σλοβένος θα έχει ξεπεράσει πλήρως τον τραυματισμό του από το γύρο Γαλλίας.

YouTube video
Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Ποδηλασία