fbpx

Ευρωπαϊκό: Βρήκαν κάτοχο τα τελευταία τα χρυσά μετάλλια

Ευρωπαϊκό: Βρήκαν κάτοχο τα τελευταία τα χρυσά μετάλλια

Τελευταία ημέρα στο πρόγραμμα της ποδηλασίας πίστας στο Μόναχο.

Με το πρόγραμμα της ποδηλασίας πίστας να ολοκληρώνεται απόψε στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα του Μονάχου η Ιταλία εξασφάλισε τον τίτλο στο μάντισον καθώς η Ρακέλε Μπαρμπιέρι και η Σίλβια Ζανάρντι κάλυψαν 30 χιλιόμετρα (150 γύρους) συγκεντρώνοντας 41 βαθμούς. Ο αγώνας ήταν εξαιρετικά ανοικτός έως το τέλος με τη Γαλλία να παίρνει τη δεύτερη θέση με διαφορά ενός βαθμού ενώ το βάθρο με 38 ολοκλήρωσε η ομάδα της Δανίας.

Η ομάδα της οικοδέσποινας Γερμανίας κατέλαβε την έκτη θέση στο μάντισον ωστόσο η επιτυχία ήρθε λίγο μετά με την Λία Σόφι Φρίντριχ καθώς η 22χρονη, παγκόσμια πρωταθλήτρια στο κεϊρίν, πρόσθεσε στην συλλογή της και τον τίτλο της πρωταθλήτριας Ευρώπης. Η Ούρσουλα Λος από την Πολωνία έκανε δικό της το αργυρό μετάλλιο με το χάλκινο να πηγαίνει στην Ολένα Σταρίκοβα από την Ουκρανία.

Μεγάλη ήταν η μάχη στο τελευταίο σπριντ του τελικού κεϊρίν των ανδρών με τον Γάλλο Σεμπαστιάν Βιζιέ να εξασφαλίζει το χρυσό μετάλλιο με μέση ταχύτητα που άγγιξε τα 70 χιλιόμετρα την ώρα. Ο Μαξιμίλιαν Ντόρνμπαχ πήρε το αργυρό μετάλλιο μπροστά στο κοινό της χώρας του ενώ η Γαλλία είχε και δεύτερη παρουσία στο βάθρο με τον Μέλβιν Λαντερό να παίρνει το χάλκινο μετάλλιο.

Στο τελευταίο χρονικά αγώνισμα, η Γαλλία πήγε να κάνει την υπέρβαση στους τελευταίους γύρους αλλά η Γερμανία πήρε τον τίτλο στο μάντισον των ανδρών με τους έμπειρους Τέο Ράινχαρντ και Ρότζερ Κλούγκε να συλλέγουν με έξυπνο τρόπο πόντους στα ενδιάμεσα σπριντ κρατώντας πίσω τους Γάλλους. Οι Γερμανοί πήραν 81 πόντους στα σπριντ και 20 επειδή κέρδισαν ένα γύρο από τον ανταγωνισμό. Η Γαλλία πήρε 71 πόντους στα σπριντ και επίσης 20 για τον κερδισμένο γύρο ενώ το Βέλγιο πήρε το χάλκινο με 38 πόντους κι ένα γύρο.

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Ετικέτες άρθρου

Τελευταία άρθρα Ποδηλασία