fbpx

Ευρωπαϊκό: Νικητής στο χιλιόμετρο ο Λαντερνό

Ευρωπαϊκό: Νικητής στο χιλιόμετρο ο Λαντερνό

Με ένα δυναμικό τελευταίο γύρο ο Γάλλος πανηγύρισε τη νίκη.

Με μία αντεπίθεση στον τελευταίο γύρο ο Γάλλος Μέλβιν Λαντερνό πήρε τη νίκη στο χιλιόμετρο της ποδηλασίας πίστας στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος στο Μόναχο. Παρά την εξάντλησή του είχε τα αποθέματα δυνάμεων να πανηγυρίσει το χρυσό μετάλλιο, το οποίο πήρε με επίδοση 59,975 δευτερολέπτων επικρατώντας για 114 χιλιοστά του δευτερολέπτου του Ιταλού Ματέο Μπιάνκι ενώ το βάθρο συμπλήρωσε μπροστά στο κοινό της χώρας του ο Γερμανός Μαξιμίλιαν Ντόρνμπαχ.

Δραματική εξέλιξη είχε ο τελικός του όμνιουμ στον αγώνα πόντων 20 χιλιομέτρων καθώς τέσσερις αθλήτριες είχαν πτώση και δύο από αυτές έπρεπε να δεχθούν τις ιατρικές περιποιήσεις, μεταξύ αυτών η Αργυρώ Μηλάκη ενώ η άλλη ήταν η Γκάνα Σοβολέι από την Ουκρανία. Ο αγώνας διεκόπη για περίπου 30 λεπτά με τη Ρακέλε Μπαρμπιέρι από την Ιταλία να παίρνει τη νίκη με 174 πόντους, τρεις περισσότερους από τη Γαλλίδα Κλάρα Κοπονί. Το χάλκινο μετάλλιο πήρε η Ντάρια Πίκουλικ από την Πολωνία με 167 πόντους.

Νικήτρια στον τελικό του σπριντ μπροστά στο κοινό της χώρας της αναδείχθηκε η Έμμα Χίντσε καθώς η Γερμανίδα έφτασε τα τρία χρυσά μετάλλια στη διοργάνωση επικρατώντας της Γαλλίδας Ματίλντ Γκρος. Το βάθρο ολοκλήρωσε η Λαουρίν Φαν Ρίσεν από την Ολλανδία.

Το τελευταίο χρονικά χρυσό μετάλλιο της ημέρας στην ποδηλασία πίστας πήρε ο Γάλλος Ντονοβάν Γκροντάν που με τη δεύτερη θέση στο τελευταίο σπριντ έκανε αρκετά για να πάρει την πρώτη θέση στο όμνιουμ και να γίνει ο νέος πρωταθλητής Ευρώπης με 150 βαθμούς. Η δεύτερη θέση πήγε στον Σιμόνε Κονσόνι από την Ιταλία με 148 ενώ το βάθρο ολοκλήρωσε ο Ισπανός Σεμπαστιάν Μόρα Βέντρι με 146.

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Ετικέτες άρθρου

Τελευταία άρθρα Ποδηλασία