fbpx

Αγώνες Κοινοπολιτείας: Νικήτρια στο σκρατς η Λόρα Κένι (vid)

Αγώνες Κοινοπολιτείας: Νικήτρια στο σκρατς η Λόρα Κένι (vid)

Νέο χρυσό μετάλλιο για την οικοδέσποινα Αγγλία.

Με μία έκρηξη ταχύτητας προς το τέλος η Λόρα Κένι νίκησε τη Βρετανίδα συναθλήτριά της Νία Έβανς και στην συνέχεια αντιστάθηκε με επιτυχία στη Μικαέλα Ντρούμοντ από τη Νέα Ζηλανδία και τη Μάγκι Κόουλς-Λίστερ από τον Καναδά στο αγώνισμα του σκρατς για την ποδηλασία πίστας στους Αγώνες Κοινοπολιτείας. Η ίδια λίγο μετά τον αγώνα δήλωσε ότι θα αναρωτηθεί πλέον αν αυτή ήταν και η τελευταία της παρουσία. Κάτοχος πέντε χρυσών Ολυμπιακών μεταλλίων, έχει βιώσει δύσκολες στιγμές από τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο το περασμένο καλοκαίρι καθώς είχε αποβολή του εμβρύου που κυοφορούσε.

Ο Αυστραλός Μάθιου Γκλέτσερ υπερασπίστηκε με επιτυχία τον τίτλο του στα χίλια μέτρα. Ο 29χρονος πήρε το δεύτερο χρυσό μετάλλιό του στη διοργάνωση μετά τη νίκη στο ομαδικό σπριντ καθώς πέρασε τη γραμμή σε 59,505 δευτερόλεπτα. Ο Γκλέτσερ, που είχε έξι μετάλλια Αγώνων Κοινοπολιτείας πριν την τελευταία του επιτυχία νίκησε τον συμπατριώτη του, Τόμας Κόρνις, με διαφορά 531 χιλιοστών του δευτερολέπτου ενώ το βάθρο ολοκλήρωσε ο Νίκολας Πολ από το Τρινιντάντ ο οποίος είχε πάρει το χρυσό μετάλλιο στο κεϊρίν.

Η Ελές Άντριους από τη Νέα Ζηλανδία πήρε τέταρτο μετάλλιο στο Μπέρμιγχαμ κερδίζοντας το χρυσό στο γυναικείο κεϊρίν μπροστά από την Αγγλίδα Σόφι Κάλντγουελ και την Κέλσι Μίτσελ από τη Νέα Ζηλανδία, που πήραν το αργυρό και χάλκινο μετάλλιο αντίστοιχα. Αυτό ήταν το τρίτο της χρυσό μετάλλιο στο τουρνουά ενώ πήρε και ένα αργυρό.

Ο Άαρον Γκέιτ εξασφάλισε ένα ακόμα χρυσό μετάλλιο για τη Νέα Ζηλανδία με τη νίκη στο αγώνα πόντων 40 χιλιομέτρων φτάνοντας τα τρία χρυσά μετάλλια στο Μπέρμιγχαμ. Ο Γκέιτ είχε αναδειχθεί νικητής στην ομαδική καταδίωξη όπως και στην ατομική, τερματίζοντας μπροστά από τον συμπατριώτη του, Κάμπελ Στιούαρτ, ο οποίος ήταν δεύτερος και το 2018, ενώ τρίτος κατετάγη ο Άγγλος Όλι Γουντ.

https://www.youtube.com/watch?v=Ptpc1FNb4PE&ab_channel=EYE24
Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Ποδηλασία