fbpx

Αγώνες Κοινοπολιτείας: Αρνήθηκε το μετάλλιο η Άντριους

Αγώνες Κοινοπολιτείας: Αρνήθηκε το μετάλλιο η Άντριους

Η Ελές Άντριους δεν έκανε την εμφάνισή της στο βάθρο.

Η Νεοζηλανδή Ελές Άντριους αρνήθηκε να πάρει το αργυρό μετάλλιο στην ομαδική καταδίωξη της ποδηλασίας πίστας στο πλαίσιο των Αγώνων Κοινοπολιτείας καθώς απουσίασε από το βάθρο. «Με το ομαδικό σπριντ να είναι η προτεραιότητά μας, δεν πήγα στο βάθρο επειδή κάναμε την προθέρμανσή μας οπότε αυτό σημαίνει ότι δεν πήρα μετάλλιο», είπε. «Οι άλλες τρεις αθλήτριες ήταν που έκαναν τη δουλειά οπότε είμαι πραγματικά υπερήφανη που κατάφεραν να βρεθούν εκεί και να πάρουν το αργυρό μετάλλιο».

 Η Άντριους, που ήταν μέλος της τετράδας που ηττήθηκε από την Αυστραλία τιμωρήθηκε και με χρηματικό πρόστιμο 2.000 ελβετικών φράγκων για την απουσία της από την τελετή απονομής των μεταλλίων. Οι κανονισμοί των Αγώνων Κοινοπολιτείας αλλά και της UCI απαιτούν από τους αθλητές να εμφανίζονται στην τελετή απονομής ενώ σε αντίθετη περίπτωση δεν θα παίρνουν μετάλλιο. Η 22χρονη αρχικά δεν ήταν να πάρει μέρος στο αγώνισμα και θα συμμετείχε μόνο στο σπριντ. Η Νέα Ζηλανδία ωστόσο δεν είχε αναπληρωματική οπότε όταν η Άλι Γούλαστον τραυματίστηκε στον καρπό, η Άντριους μπήκε στην τετράδα της ομαδικής καταδίωξης αν και έκανε μόλις δύο γύρους προτού αποσυρθεί και αφήσει τις συναθλήτριές της να ολοκληρώσουν τον αγώνα.

 Η Νεοζηλανδή είχε ήδη πάρει το χρυσό μετάλλιο στο ομαδικό σπριντ και αναδείχθηκε νικήτρια στο ατομικό και το κεϊρίν και έγινε τρεις φορές πρωταθλήτρια των Αγώνων Κοινοπολιτείας.

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Ποδηλασία