fbpx

Αγώνες Κοινοπολιτείας: Έκανε το νταμπλ ο Ρίτσαρντσον (vid)

Αγώνες Κοινοπολιτείας: Έκανε το νταμπλ ο Ρίτσαρντσον (vid)

Μετά το ομαδικό νικητής και στο ατομικό.

Ο Αυστραλός Μάθιου Ρίτσαρντσον έκανε το νταμπλ στο σπριντ της ποδηλασίας πίστας στο πλαίσιο των Αγώνων Κοινοπολιτείας νικώντας τον Νίκολας Πολ από το Τρινιντάντ και Τομπάγκο στον τελικό. Ο Ρίτσαρντσον ήταν μέλος της ομάδας που επικράτησε στο σπριντ της Άγγλίας και έφτασε σε δεύτερο θρίαμβο νικώντας 2-0 τον Πολ. Στον πρώτο αγώνα πήρε τη νίκη με μικρή διαφορά ωστόσο στο δεύτερο ήταν κυρίαρχος και επικράτησε με διαφορά άνω του μισού δευτερολέπτου. Το χάλκινο μετάλλιο πήρε ο Σκωτσέζος Τζακ Κάρλιν καθώς ο Αυστραλός Μάθιου Γκλέτζερ αποβλήθηκε επειδή τον έριξε στην τελική τους αναμέτρηση.

 Η Αυστραλία γνώρισε κι άλλες επιτυχίες στην πίστα με την Κριστίνα Κλόναν να σημειώνει ρεκόρ διοργάνωσης και να παίρνει το χρυσό μετάλλιο στα 500 μέτρα. Η Κλόναν ήταν η τελευταία που αγωνίστηκε και ξεπέρασε την επίδοση της Κέλσι Μίτσελ από τον Καναδά κατά 60 χιλιοστά του δευτερολέπτου με επίδοση 33,234 δευτερολέπτων. Το βάθρο ολοκλήρωσε η Σόφι Κέιπγουελ από την Αγγλία. Η επόμενη επιτυχία για την Αυστραλία ήρθε στον αγώνα πόντων των γυναικών. Η Τζόρτζια Μπέικερ με 50 πόντους έκανε αρκετά για να πάρει το χρυσό μετάλλιο μπροστά από την Σκωτσέζα Νία Έβανς που είχε 36 ενώ την τρίτη θέση κατέλαβε η Ελούνεντ Κινγκ από την Ουαλία με 32.

 Στον αγώνα σκρατς των ανδρών ο Νεοζηλανδός Κόρμπιν Στρονγκ ήταν μέλος ενός γκρουπ που απομακρύνθηκε φτάνοντας στο χρυσό μετάλλιο. Ο Σκωτσέζος Τζον Άρτσιμπαλντ πήρε το αργυρό ενώ το χάλκινο κατέληξε στον Ουαλό Γουίλιαμ Ρόμπερτς. Ο Τζέιμς Μπολ από την Ουαλία νίκησε στο Tandem Β sprint με νίκη 2-0 επί του Σκωτσέζου Νιλ Φάχι και ο Αυστραλός Μπο Γούτον πήρε το χάλκινο νικώντας 2-0 τον Ουαλό Άλεξ Πόουπ.

 Η Αυστραλία πήρε και τέταρτο χρυσό μετάλλιο στο γυναικείο Tandem B χιλίων μέτρων. Η Τζέσικα Γκάλαχερ πήρε το δεύτερο χρυσό μετάλλιό της στη διοργάνωση με επίδοση ενός λεπτού και 7,138 δευτερολέπτων επικρατώντας της Αγγλίδας Σόφι Γιούνγουϊν και της Σκωτσέζας Αϊλίν ΜακΓκλιν που πήραν το αργυρό και το χάλκινο μετάλλιο αντίστοιχα.

YouTube video
Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Ετικέτες άρθρου

Τελευταία άρθρα Ποδηλασία