fbpx

ΔΟΕ: Στην Επιτροπή Αθλητών, η Αλί Ζάντα από το Αφγανιστάν

ΔΟΕ: Στην Επιτροπή Αθλητών, η Αλί Ζάντα από το Αφγανιστάν

Στην αθλήτρια της ποδηλασίας που έχει υποστεί παρενόχληση ως γυναίκα έχει χορηγηθεί άσυλο στην Γαλλία, από το 2017.

Η Μασομά Αλί Ζάντα Ο Ολουσέγι Σμιθ διορίστηκε από τον πρόεδρο της ΔΟΕ, Τόμας Μπαχ στην Επιτροπή Αθλητών της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής. Μια ομάδα που χρησιμεύει ως σύνδεσμος μεταξύ των αθλητών και της ΔΟΕ, όπως αανακοίνωσε το σώμα σήμερα Τετάρτη (27/07).

Μαζί με την αθλήτρια της ποδηασίας από το Αφγανιστάν αθλήτρια ποδηλατον Βρεττανό πρωταθλητή του τριάθλου, εντάχθηκαν στην Επιτροπή Αθλητών και η Άλισον Φίλιξ Ολυμπιονίκη του στίβου, ο Άλιστερ Μπράουνλι Ολυμπιανίκης του τριάθλου, και ο Ολουσέγι Σμιθ, αθλητής με συμμετοχή και στους Θερινούς και στους Χειμερινούς Ολυμπιακούς, οι οποίοι και μπορούν να “υπηρετήσουν” από μία θητεία έως και οκτώ έτη, “δίνοντας φωνή” στους αθλητές και λαμβάνoντας υπόψη τις απόψεις τους για τις Ολυμπιακές αποφάσεις.

Η Αλί Ζάντα, η οποία κατάγεται από το Αφγανιστάν, είναι η πρώτη πρόσφυγας αθλητής που συμμετέχει στην Επιτροπή. Ποδηλάτισσα που ήταν με την Ολυμπιακή Ομάδα Προσφύγων της ΔΟΕ στους Αγώνες του Τόκιο, είχε υποστεί παρενόχληση ως γυναίκα που έκανε ποδήλατο στο Αφγανιστάν. Της χορηγήθηκε άσυλο στη Γαλλία το 2017.

Η Επιτροπή θ΄ αποτελείται πλέον από 14 γυναίκες και 9 άνδρες.

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Ποδηλασία