fbpx

Ρεκόρ Ώρας: Καθυστερεί την προσπάθεια ο Γκάνα

Ρεκόρ Ώρας: Καθυστερεί την προσπάθεια ο Γκάνα

Πιθανότερη νέα ημερομηνία εκείνη του Σεπτεμβρίου του επόμενου έτους

Ο Φίλιπο Γκάνα της Ineos Grenadiers δεν θα επιχειρήσει να καταρρίψει το ρεκόρ ώρας του Βίκτορ Κάμπενερτς φέτος τον Αύγουστο όπως σχεδίαζε αρκετά. Ο Ιταλός ανακοίνωσε θα καθυστερήσει την προσπάθεια με πρωταρχικό στόχο πλέον το φετινό ποδηλατικό γύρο Γαλλίας. Νικητής σε έξι ετάπ του ποδηλατικού γύρου Ιταλίας, ο Γκάνα πιθανότατα θα επιχειρήσει την επόμενη χρονιά, μετά το παγκόσμιο πρωτάθλημα του 2023 που διεξάγεται τον Σεπτέμβριο στην Αυστραλία.

 Αρχικά ο ποδηλάτης της Ineos Grenadiers είχε δηλώσει στη Gazzetta dello Sport το Μάιο ότι θα έκανε την προσπάθεια στο ελβετικό ποδηλατοδρόμιο του Γκρέντσεν φέτος τον Αύγουστο. Τρία χρόνια πέρασαν στην ομάδα με την οποία κάνει ντεμπούτο φέτος στο γύρο Γαλλίας και έχει εξελιχθεί σε έναν από τους κορυφαίους στο χρονόμετρο. Ο Φίλιπο Γκάνα είναι ο παγκόσμιος πρωταθλητής των περασμένων δύο ετών, κερδίζοντας τον τίτλο το 2020 στην Ιταλία και το 2021 στο Βέλγιο.

 Το παγκόσμιο ρεκόρ ώρας κρατά εδώ και τρία χρόνια και πιθανότατα θα μείνει ως έχει μέχρι και την ολοκλήρωση του παγκοσμίου πρωταθλήματος τον Σεπτέμβριο του 2023 στο Γούλονγκονγκ της Αυστραλίας. «Δεν είναι προτεραιότητά μου. Πολλοί άνθρωποι μου ζητούν να το κάνω αλλά δεν εξαρτάται μόνο από εμένα. Όπως και να έχει, θα πρέπει να περιμένουμε λίγο περισσότερο».

 Μάρτιν Τοφτ Μάντσεν, Ματίας Νόρσγκααρντ, Κλαούντιο Ίμχοφ, Λάιονελ Σάντερς και Άλέξ Ντάουσετ έχουν επιχειρήσει χωρίς επιτυχία να καταρρίψουν την επίδοση που σημείωσε ο Κάμπενερτς το 2019.

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Ετικέτες άρθρου

Τελευταία άρθρα Ποδηλασία