fbpx

Γύρος Γαλλίας: Πρόστιμο για Γιούαν και Alpecin-Deceuninck

Γύρος Γαλλίας: Πρόστιμο για Γιούαν και Alpecin-Deceuninck

Ο Αυστραλός σπρίντερ τιμωρήθηκε με χρηματικό και χρονικό πρόστιμο και αφαίρεση  βαθμών επειδή δέχθηκε βοήθεια από αυτοκίνητο άλλης ομάδας.

Ο σπρίντερ της Lotto-Soudal, Κάλεμπ Γιούαν, αλλά και η ομάδα της Alpecin-Deceuninck τιμωρήθηκαν από τους διοργανωτές του ποδηλατικού γύρου Γαλλίας επειδή έπραξαν αντικανονικά κατά τη διάρκεια του 13ου ετάπ. Προηγήθηκε μία επαφή όπου ο Γιούαν ακούμπηκε τροχούς με συναθλητή του με αποτέλεσμα να τραυματιστεί ενώ στην συνέχεια «τραβήχτηκε» πίσω από το αυτοκίνητο της Alpecin-Deceuninck σε μία απόπειρα να καλύψει μέρος του χαμένου εδάφους.

 Ο Γιούαν τιμωρήθηκε με χρηματικό πρόστιμο 200 ελβετικών φράγκων, αφαίρεση ενός λεπτού αλλά και δέκα βαθμών από τη γενική κατάταξη καθώς και ενός βαθμού από την κατάταξη των βουνών. Αλώβητη δεν βγήκε και η Alpecin-Deceuninck με τον Κρίστοφ Ρόντχοφτ να δέχεται χρηματικό πρόστιμο 500 ελβετικών φράγκων. Ο Μισέλ Κορνελίς, ο οδηγός του αυτοκίνητου της ομάδας, δήλωσε ότι στο συγκεκριμένο σημείο δεν μπορούσε να οδηγήσει ταχύτερα.  «Υπήρχαν μοτοσυκλέτες μπροστά μου και ο Γιούαν είχε ήδη πιάσει ταχύτητα 80 χλμ. / ώρα. Ο κομισάριος δεν δείχνει να έχει αντίληψη. Δεν ήταν αθλητής της ομάδας μου εκείνος που ήταν πίσω από το αυτοκίνητό μου και μόλις είχε πτώση».

 Το περιστατικό σημειώθηκε όταν η ομάδα του Αυστραλού, η Lotto-Soudal ήταν πρωτοπόρος στο πελοτόν σε μία προσπάθεια να κρατήσει υπό έλεγχο το γκρουπ που ήταν στο ξεκόλλημα.

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Ποδηλασία