fbpx

Tour de France: Αυτή είναι η ιστορία του Γιόνας Βίνγκεγκααρντ

Tour de France: Αυτή είναι η ιστορία του Γιόνας Βίνγκεγκααρντ

Ένα νέο αστέρι γεννήθηκε στον κόσμο της ποδηλασίας με τον 25χρονο να ανεβαίνει στην πρώτη θέση της γενικής κατάταξης του σπουδαιότερου αγώνα στον κόσμο.

Ο Γιόνας Βίνγκεγκααρντ προκάλεσε σοκ στον κόσμο της ποδηλασίας όταν κατάφερε να ρίξει από την πρώτη θέση γενικής τον δύο φορές κάτοχο του τίτλου στον ποδηλατικό γύρο Γαλλίας, Ταντέι Πογκάτσαρ, στην ανηφόρα του Κολ ντε Γκρανόν κατά τη διάρκεια του ενδέκατου ετάπ. Ο Δανός κατάγεται από μία χώρα που το υψηλότερο σημείο της έχει υψόμετρο 173 μέτρων πάνω από την στάθμη της θάλασσας.

 Γεννημένος στο Χίλερσλεφ της βόρειας Δανίας εργάστηκε στον αλιευτικό τομέα στο λιμάνι του Χάνστχολμ. «Μου άρεσε αν και έπρεπε να ξυπνάω στις πέντε το πρωί. Ήταν χαλαρωτικό καθώς δεν χρειαζόταν να σκέφτομαι πολύ», έχει πει στη Gazzetta dello Sport. «Εκείνη την εποχή δεν γνώριζα αν θα γινόμουν επαγγελματίας ποδηλάτης. Αγωνιζόμουν στη Δανία μερικές ημέρες την εβδομάδα και με αυτό τον τρόπο έμενα απασχολημένος χωρίς να βαριέμαι».

 Ο αθλητής της Jumbo-Visma δεν ερωτεύτηκε την ποδηλασία με την πρώτη ματιά. Ασχολήθηκε με διάφορα αθλήματα σε μικρότερη ηλικία όπως το χάντμπολ, την κολύμβηση και το μπάντμιντον. Βραχύσωμος, δεν μπόρεσε να τα καταφέρει στο ποδόσφαιρο αλλά παραμένει πιστός οπαδός της Λίβερπουλ και πολλές φορές έχει βρεθεί στις κερκίδες του Άνφιλντ. Η πεθερά του, η Ρόζα Κίλνχαλ είναι μία διασημότητα στη Δανία εξαιτίας της τηλεοπτικής εκπομπήςGreat Danish Bake Off’. Η ίδια έχει το δικό της κανάλι στο YouTube και το 2008 πήρε μέρος στο ‘Dancing with the stars’ της χώρας της. Ο Βίνγκεγκααρντ πολλές φορές μαγειρεύει μαζί της και είναι οπαδός του πουρέ και των πιάτων με σολωμό.

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Ποδηλασία