fbpx

Αγώνες Κοινοπολιτείας: Απούσα από την πίστα η Άρτσιμπαλντ

Αγώνες Κοινοπολιτείας: Απούσα από την πίστα η Άρτσιμπαλντ

Κάτοχος χρυσού μεταλλίου σε Ολυμπιακούς Αγώνες η Βρετανίδα αθλήτρια δεν θα πάρει μέρος στη διοργάνωση του Μπέρμιγχαμ εξαιτίας των τραυματισμών της.

Η Κέιτι Άρτσιμπαλντ θα χάσει την ευκαιρία να εκπροσωπήσει την Σκωτία στην ποδηλασία πίστας στο πλαίσιο των Αγώνων Κοινοπολιτείας που θα διεξαχθούν στο Μπέρμιγχαμ. Αιτία τα προβλήματα τραυματισμών που δεν έχει ξεπεράσει πλήρως από το τέλος της περασμένης σεζόν.

 Η Βρετανίδα είχε πανηγυρίσει το χρυσό Ολυμπιακό μετάλλιο στο μάντισον με τη Λόρα Κένι στο Τόκιο το καλοκαίρι του 2021 ενώ έκανε δικό της και το αργυρό στην ομαδική καταδίωξη. Οι επιτυχίες αυτές ακολούθησαν το χρυσό και αργυρό μετάλλιο που είχε πάρει με την σημαία της Σκωτίας στους Αγώνες Κοινοπολιτείας το 2018 και το χάλκινο στη διοργάνωση του 2014.

 «Δεν είμαι έτοιμη», ανέφερε με ανακοίνωση της. «Ξεκουράστηκα δύο εβδομάδες φέτος τον Ιανουάριο ενώ ανάρρωνα από επέμβαση στον ώμο. Εκείνο ήταν ένα προγραμματισμένο διάλειμμα. Από τότε όμως συνέβησαν πολλά, ένα κάταγμα στην πλάτη, ο κορονοϊός, μία διάσειση, ένα κάταγμα κλείδας, νέα επέμβαση και τέλος δύο γυρισμένοι αστράγαλοι και ένα μεγάλο πρησμένο πόδι. Δοκίμασα όσο σκληρότερα μπορούσα να κρατήσω ψηλά το κεφάλι και σίγουρα είχα μεγάλη στήριξη από τη βρετανική ομοσπονδία όπως και από εκείνη της Σκωτίας αλλά και την Ceratizit-WNT Pro Cyclin για να τα καταφέρω, αλλά απλά δεν είμαι έτοιμη. Με πολύ βαριά καρδιά λοιπόν αποφάσισα να αποσυρθώ από τους Αγώνες Κοινοπολιτείας στο Μπέρμιγχαμ. Δεν είναι κάτι ευχάριστο καθώς η εκπροσώπηση της Σκωτίας σημαίνει πολλά για εμένα αλλά έτσι έχει η κατάσταση».

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Ποδηλασία