fbpx

Πρεμιέρα στην Πολωνία ως αντίπαλοι έκαναν Σγουρόπουλος, Αγγελάκης και Σταματούρος

Πρεμιέρα στην Πολωνία ως αντίπαλοι έκαναν Σγουρόπουλος, Αγγελάκης και Σταματούρος

Ο Γιάννης Σγουρόπουλος, ο Κωνσταντίνος Αγγελάκης και ο Γιώργος Σταματούρος έκαναν την αρχή στη σεζόν 2023-2024 από τους Έλληνες «λεγεωνάριους» της επιτραπέζιας αντισφαίρισης, που αγωνίζονται σε τοπ ευρωπαϊκές λίγκες. Το βράδυ της Παρασκευής 01/09 πραγματοποίησαν το ντεμπούτο με τις πολωνικές ομάδες τους, μάλιστα τέθηκαν αντίπαλοι χαρίζοντας στους θεατές συναρπαστική και θεαματική αναμέτρηση. Για την ακρίβεια οι …δύο είχαν απέναντί τους τον …έναν και το αντίστροφο. Η Ολύμπια Γκρούντιαζ του Σγουρόπουλου και του Αγγελάκη υποδέχτηκε για την 1η αγωνιστική την Μπάλτα Γκντανσκ του Σταματούρου. Νικήτρια αναδείχτηκε η φιλοξενούμενη με 3-1, οι πρωταθλητές μας μπήκαν διαδοχικά στο αγωνιστικό τραπέζι για όλα τα επί μέρους ματς, αλλά δεν έτυχε ν’ αναμετρηθούν μεταξύ τους και σε ατομικό επίπεδο. Οι διεθνείς μας έκαναν και καλή πρόβα εν όψει του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος ομαδικού, ενώ ο Παναγιώτης Γκιώνης, που επίσης είναι στην αποστολή για το Μάλμε, θ’ αρχίσει πιο αργά τον Σεπτέμβριο τις φετινές εμφανίσεις του στην πολωνική λίγκα με την Μπογκόρια Γκρότζισκ (η ομοσπονδία μετέθεσε ημερομηνίες αγώνων της).

Ο Αγγελάκης άρχισε χτες τη δεύτερη χρονιά συνεργασίας του με ομάδα της 1ης εθνικής κατηγορίας της Πολωνίας. Ο Σγουρόπουλος και ο Σταματούρος αντίθετα, κάνουν την πρώτη τους εμφάνιση στη χώρα προερχόμενοι από μία σεζόν στη Γαλλία και τη Δανία αντίστοιχα. O Σταματούρος συνέβαλε στην προχτεσινή νίκη της Γκντανσκ με ένα θετικό αποτέλεσμα, ενώ ο Σγουρόπουλος, που έδωσε δύο ματς από τη θέση 1 της Ολύμπια, είχε ντέρμπι των πέντε σετ. Στο ένα νίκησε και στο άλλο έχασε στον «ξαφνικό θάνατο» με την πολωνική ομοσπονδία να εφαρμόζει το σύστημα των 6 πόντων για τον νικητή σε κάθε παιχνίδι, που έφτανε στο 5ο σετ. Ο Αγγελάκης αναμετρήθηκε με τον 1ο αθλητή της Γκντανσκ, τον διεθνή Πορτογάλο Καρβάλιο.

Αναλυτικά η εξέλιξη του αγώνα Ολύμπια Γκρούντιαζ-Μπάλτα Γκντανσκ 1-3:

Γιάννης Σγουρόπουλος-Σιμόν Μαλίτσκι 3-2 (11-4, 9-11, 5-11, 11-5, 6-3)

Κωνσταντίνος Αγγελάκης-Ντιόγκο Καρβάλιο 0-3 (7-11, 6-11, 9-11)

Ραφάλ Φορμέλα-Γιώργος Σταματούρος 0-3 (6-11, 4-11, 10-12)

Σγουρόπουλος-Καρβάλιο 2-3 (11-9, 12-14, 11-5, 6-11, 5-6)

Από την Πολωνία οι τρεις πρωταθλητές μας θα μεταβούν στο διεθνές προπονητικό καμπ, που γίνεται στο Μπρόντμπι για το Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα. Ο Παναγιώτης Γκιώνης και ο ομοσπονδιακός προπονητής Κώστας Βατσακλής ταξιδεύουν για τη Δανία το πρωί της Δευτέρας 04/09, που είναι και η πρώτη μέρα προπονήσεων. Θα συναντήσουν εκεί τους υπόλοιπους διεθνείς και όλοι μαζί θα πάνε από το Μπρόντμπι στο Μάλμε την παραμονή της έναρξης του European Teams Championships.

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Πινγκ Πονγκ