fbpx

Η Μ. Χριστοφοράκη μίλησε στη Σύνοδο Κορυφής της ITTF για την ανάπτυξη της συμμετοχής γυναικών στην επιτραπέζια αντισφαίριση

Η Μ. Χριστοφοράκη μίλησε στη Σύνοδο Κορυφής της ITTF για την ανάπτυξη της συμμετοχής γυναικών στην επιτραπέζια αντισφαίριση

Η τριήμερη Σύνοδος Κορυφής της Διεθνούς Ομοσπονδίας Επιτραπέζιας Αντισφαίρισης, που ολοκληρώθηκε χτες 24/08 στην Μπανγκόκ, είχε κι άλλες σημαντικές ενότητες πέρα από την απόφαση ν’ ανατεθεί στο Λονδίνο το εορταστικό Παγκόσμιο πρωτάθλημα του 2026 έναν αιώνα μετά το ξεκίνημά του στην ίδια πόλη και επιφύλαξε ένα κομμάτι με σημασία και για την ελληνική επιτραπέζια αντισφαίριση. Κομμάτι με πρωταγωνίστρια τη Μαρία Χριστοφοράκη, η οποία με την επαγγελματική πορεία της στη Σουηδία έρχεται να τονίσει έναν ακόμα λόγο να είναι περήφανο το άθλημα στη χώρα μας για τις δυνατότητες και τα πεπραγμένα των στελεχών της στο εξωτερικό σε διάφορους τομείς.

H Πειραιώτισσα πρώην πρωταθλήτρια Ελλάδας και νυν προπονήτρια δέχτηκε την απόλυτα τιμητική πρόσκληση και ήταν παρούσα στην Ταϊλάνδη ως ένας από τους ομιλητές στη Σύνοδο Κορυφής της ITTF! Στο κοντινό παρελθόν είχε πάρει μέρος σε προπονητικά σεμινάρια και φόρουμ της ITTF, τώρα προσκλήθηκε στο κορυφαίο event, προκειμένου να ζήσει μία ακόμα σπουδαία εμπειρία και ν’ αναφερθεί στην εξαιρετική προσπάθειά της για την ανάπτυξη της γυναικείας επιτραπέζιας αντισφαίρισης στη Σουηδία! Το θέμα της ομιλίας της ήταν «ανάπτυξη της συμμετοχής γυναικών στο άθλημα» και μίλησε συγκεκριμένα για το Φεστιβάλ, που οργάνωσε το καλοκαίρι στο Χάλμσταντ με 100 γυναίκες ηλικίας από 8 μέχρι… 84 ετών.

Από την πρωτοχρονιά του 2022 η Μαρία Χριστοφοράκη δουλεύει για τη σουηδική ομοσπονδία Υπεύθυνη Σχεδιασμού Ανάπτυξης και Εξέλιξης της γυναικείας επιτραπέζιας αντισφαίρισης. Παράλληλα είναι προπονήτρια στις μικρές εθνικές ομάδες των κοριτσιών, μάλιστα φέτος στην Πολωνία τέθηκε «αντίπαλος» της Ελλάδας σε επίπεδο κορασίδων στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα.

Προς τα τέλη Ιουνίου 2023 έπαιξε καθοριστικό ρόλο στο να πραγματοποιηθεί το εναρκτήριο φεστιβάλ γυναικών στη Σουηδία! Ένα πρότζεκτ πολύ δυνατό, αφού πέρα από τον μεγάλο αριθμό συμμετοχών, είχε 11 γυναίκες προπονητές από τους 13 συνολικά, που πρόσφεραν τις υπηρεσίες τους. Η επιτυχία του event ήταν τέτοια, που η Σουηδέζα πρόεδρος της ITTF Πέτρα Σέρλινγκ ήθελε οπωσδήποτε την Ελληνίδα προπονήτρια στη Σύνοδο Κορυφής, ώστε να υπογραμμίσει τα μηνύματα, που είχε περάσει η εκδήλωση του Ιουνίου: Διασκέδαση, ενσωμάτωση, ποικιλομορφία, σεβασμός και ομαδικότητα!

«Η Μαρία Χριστοφοράκη, που είχε παρουσία καίριας σημασίας για το Φεστιβάλ γυναικών στη Σουηδία, είναι μαζί μας για να μοιραστεί το πώς μπορούμε να αναπτύξουμε τη συμμετοχή των γυναικών  στο άθλημά μας», τόνισε η παγκόσμια ομοσπονδία για την ομιλία της στο Summit 2023 και την ενότητα growing table tennis.

Επρόκειτο αναμφίβολα για μία πολύ ξεχωριστή στιγμή, μία μεγάλη επιβράβευση της σκληρής δουλειάς που κάνει, κάτω από ένα όραμα: Να δει περισσότερες γυναίκες στην επιτραπέζια αντισφαίριση σε μία χώρα, που ναι μεν είναι από τις ιδιαίτερα προηγμένες στο άθλημα, με τεράστιες διακρίσεις παγκοσμίως, όμως έχει …απελπιστική αναλογία ασχολούμενων σε αθλητές και αθλήτριες.

Η πρώην διεθνής σε όλες τις βαθμίδες των εθνικών μας ομάδων είχε στην Μπανγκόκ τη θαυμάσια ευκαιρία να παρουσιάσει στα αγγλικά το Φεστιβάλ και το στρατηγικό του πλάνο μπροστά σε περισσότερους από 100 ακροατές από διαφορετικές εθνικές ενώσεις. Το θέμα του συνεδρίου ήταν η ανάπτυξη και η πολυπολιτισμικότητα με απώτερο σκοπό τις βάσεις για μια νέα εποχή στην εξέλιξη της επιτραπέζιας αντισφαίρισης και την ευθυγράμμιση της παγκόσμιας κοινότητας του αθλήματος προς ένα μέλλον που θα χαρακτηρίζεται από πρόοδο, συμμετοχικότητα και καινοτομία. Η Χριστοφοράκη παρουσίασε σε προτζέκτορα το τι έγινε στο Ping Pong Power Girl Festival, υπογράμμισε το σύνθημα «μαζί είμαστε πιο δυνατοί» και ανέλυσε τους άμεσους και μελλοντικούς στόχους της εκδήλωσης.

Για διαφορετικούς λόγους η πρόσκληση και συμμετοχή της στη Σύνοδο Κορυφής της ITTF αποτελεί χαρά, θαυμασμό και υπερηφάνεια τόσο για την ελληνική όσο και για τη σουηδική επιτραπέζια αντισφαίριση, γι’ αυτό και η 34χρονη προπονήτρια δέχτηκε αμέτρητα θετικά σχόλια στα social media. Επιπλέον, είναι χαρακτηριστικό ότι η ομιλία της κατά την πρώτη μέρα των εργασιών έγινε δεκτή με ενθουσιασμό και από στελέχη της Ευρωπαϊκής Ένωσης του αθλήματος (ETTU).

Στο διαδίκτυο υπάρχει ένα εξαιρετικό βίντεο από το Φεστιβάλ γυναικών στο Χάλμσταντ, βίντεο που εμπνέει και μπορείτε να το δείτε στο λινκ  https://www.facebook.com/svenskbordtennis/videos/133913233109032. Η Χριστοφοράκη πήγε το καλοκαίρι του 2016 στο Χάλμσταντ, ως αθλήτρια αρχικά, για να ζει και να προπονείται. Λίγους μήνες πριν είχε αγωνιστεί στο Ευρωπαϊκό Προολυμπιακό τουρνουά στο Halmstad Arena κι αφού εγκαταστάθηκε μόνιμα στη χώρα κι ασχολήθηκε γρήγορα με την προπονητική, ήρθαν έτσι τα πράγματα ώστε να οργανώσει το σημαδιακό 1ο Φεστιβάλ γυναικών στον ίδιο χώρο.

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Πινγκ Πονγκ