fbpx

Ολοκληρώθηκε το προπονητικό καμπ U12 της ETTU στην Ουγγαρία, πήραν πολύτιμη εμπειρία Σασσάνης, Αλεξανδρίδης

Ολοκληρώθηκε το προπονητικό καμπ U12 της ETTU στην Ουγγαρία, πήραν πολύτιμη εμπειρία Σασσάνης, Αλεξανδρίδης

Έπειτα από μία βδομάδα δυνατών προπονήσεων ολοκληρώθηκε χτες βράδυ στην πόλη Kiskunfélegyháza της Ουγγαρίας το καλοκαιρινό καμπ επιλογών της Ευρωπαϊκής Ένωσης Επιτραπέζιας Αντισφαίρισης. Το Eurotalents Selection Camp ΙΙ, όπως τιτλοφορείται από την ETTU, έγινε από τις 4 μέχρι τις 10 Αυγούστου 2023, αφορούσε σε παιδιά έως 12 ετών, που πρωταγωνιστούν στις χώρες τους σε αυτές τις ηλικίες και είχε και φέτος ελληνική συμμετοχή με τον Γιώργο Σασσάνη και τον Δημήτρη-Μάριο Αλεξανδρίδη. Στο 12ο έτος της ζωής του ο μεν, στο 11ο ο δε, οι δύο φερέλπιδες αθλητές, που προπονούνται στην Επιτραπέζια Αντισφαίριση Ταύρου και αγωνίζονται στον Τελαμώνα Σαλαμίνας, αποκόμισαν σπουδαία προπονητική εμπειρία, είδαν κι άκουσαν πράγματα, που σίγουρα θα τους είναι χρήσιμα για τη μελλοντική τους πρόοδο στο άθλημα. Ανταποκρίθηκαν στο απαιτητικό πρόγραμμα, ήρθαν σε επαφή με εξαιρετικά ταλέντα από πολλές χώρες της Ευρώπης και μέτρησαν δυνάμεις στο καθιερωμένο εσωτερικό τουρνουά. Δεν συμπεριλήφθηκαν στις πρώτες επιλογές της αρμόδιας επιτροπής της ETTU για τα Eurotalents (προέκυψαν από τα αποτελέσματα στους αγώνες), αλλά η εμπειρία ήταν το βασικό ζητούμενο και καθώς την έζησαν στον απόλυτο βαθμό αναχωρούν σήμερα από την Ουγγαρία απολύτως ευχαριστημένοι με τον συνοδό τους, τον πολύπειρο προπονητή του Ταύρου, Άρη Τσακίρογλου.

Ο Σασσάνης, νούμερο 7 του πίνακα αξιολόγησης παμπαίδων της Ε.Φ.Ο.Επ.Α. βρέθηκε πρώτη φορά σε εκδήλωση στο εξωτερικό. Ο Αλεξανδρίδης, νούμερο 13 στον ίδιο πίνακα και νούμερο 2 σε εκείνο των μίνι παμπαίδων, μετείχε πρώτη φορά σε διεθνές προπονητικό καμπ. Στο καθιερωμένο ετήσιο event του αναπτυξιακού προγράμματος της ETTU στην Kiskunfélegyháza, βρέθηκαν 64 αγόρια και κορίτσια από περισσότερες από 15 χώρες.

Ο διάσημος στον χώρο Ούγγρος προπονητής Ferenc KARSAI ήταν ο Head Coach του καμπ. Δίπλα του δούλεψαν και φέτος ο επίσης Ούγγρος Attila HALMAI ως Assistant Coach, η Τσέχα προπονήτρια Renata STRBIKOVA, που είναι σύμβουλος της ETTU στο αναπτυξιακό κομμάτι και η συμπατριώτισσά της Nevena KOSTOVA ως υπεύθυνη φυσικής κατάστασης.

Διπλές προπονήσεις στο τραπέζι περιλάμβανε το πρόγραμμα καθημερινά. Στην ευρύχωρη αίθουσα τα παιδιά εναλλάσσονταν σε ασκήσεις με πολλά μπαλάκια από τους προπονητές-βοηθούς στο καμπ, οι οποίοι προέρχονταν από την 1η εθνική κατηγορία συλλόγων της Ουγγαρίας και με ασκήσεις μεταξύ τους έχοντας την επίβλεψη και των δικών τους προπονητών. Φυσικά γινόταν και πρόγραμμα φυσικής κατάστασης μισή ώρα με την Κόστοβα, διαρκούσε τουλάχιστον μισή ώρα και το ιδιαίτερο για τους αθλητές ήταν ότι είχε και ασκήσεις συνεχούς κίνησης με τα πόδια χωρίς μπαλάκια δίπλα στα τραπέζια. Οι Έλληνες αθλητές έδειξαν το ταλέντο τους κι έβγαλαν τις απαιτούμενες δυνάμεις. Άφησαν τα δικά τους καλά δείγματα γραφής και παράλληλα κρατάνε σφιχτά τις επισημάνσεις των ξένων προπονητών σε πράγματα, που έχουν να κάνουν με την τεχνική, την τακτική, τη συμπεριφορά στο τραπέζι κ.α. Πολύτιμο και για τους προπονητές το event, καθώς πέρα από τα καθημερινά μίτινγκ με το τεχνικό τιμ είχαν την ευκαιρία να πάρουν μέρος και σε δίωρο σεμινάριο με κεντρικό διδάσκοντα τον Καρσάι.

Το φινάλε του καμπ περιλάμβανε εσωτερικό τουρνουά. Οι αθλητές και οι αθλήτριες αγωνίστηκαν ξεχωριστά την Τετάρτη και την Πέμπτη και με το κάθε ματς να λήγει με το σύστημα του καλύτερου των τριών σετ και να είναι διαφορετική η βαθμολόγηση για κάθε σκορ (στο 2-1 σετ ή το 3-0 δηλαδή). Ο Σασσάνης είχε απολογισμό 11 νίκες και 9 ήττες και ο Αλεξανδρίδης 9 νίκες και 11 ήττες. Ο διοργανωτές ανακοίνωσαν χτες βράδυ τους 6 πρώτους αθλητές και τις 6 πρώτες αθλήτριες, που βάσει των αποτελεσμάτων στους φιλικούς αγώνες μπήκαν στη λίστα για το επόμενο καμπ της ETTU και αναμένεται να επιλέξουν κάποια παιδιά ακόμα.

«Χωρίς συζήτηση τα παιδιά είναι ωφελημένα από τη συμμετοχή τους σε αυτό το μεγάλο και δυνατό προπονητικό καμπ Under 12. Είναι πολύτιμη η εμπειρία γιατί βρέθηκαν σε εξαιρετικές εγκαταστάσεις και είδαν παιδιά εκτός Ελλάδας σε τι επίπεδο βρίσκονται. Άλλαξαν παραστάσεις και ακολούθησαν διαφορετικό πρόγραμμα απ’ όσα είχαν συνηθίσει. Άκουσαν τις συμβουλές πολύ καλών προπονητών κι έμαθαν πράγματα για την προπόνηση άλλων παιδιών σε ώρες και συνθήκες», τόνισε στην ιστοσελίδα της ΕΦΟΕπΑ ο Άρης Τσακίρογλου και συνέχισε: «Έδωσαν τον καλύτερό εαυτό τους και ανταπεξήλθαν στο απαιτητικό πρόγραμμα. Στο τουρνουά κατάφεραν πολλές νίκες, μπορούσαν περισσότερες, αλλά είμαι ευχαριστημένος από τις εμφανίσεις τους, καθώς το βασικό ήταν να πάρουν τη χρήσιμη εμπειρία. Γενικά πέρασαν τόσο καλά, που θα έλεγα ότι είναι στεναχωρημένα που φεύγουν. Η φιλοξενία και οι συνθήκες διαμονής σε εγκατάσταση, που απείχε από το γυμναστήριο 20 λεπτά με τα πόδια, ήταν θαυμάσιες, ενώ και το καταπράσινο τοπίο κρατούσε ψηλά τη διάθεσή μας».

Ο Τσακίρογλου υπογράμμισε ότι το προπονητικό τιμ στην Ουγγαρία έδινε βάρος στην πρώτη μπαλιά (υποδοχή) και στην αναγκαιότητα της καλής δουλειάς με τα πόδια (μετακίνηση) γι αυτό και δίνονταν πολλές ασκήσεις ρυθμού με συνδυαστικά χτυπήματα.  

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Πινγκ Πονγκ