fbpx

Ευρωπαϊκό Νέων: Στις θέσεις 17-32 του απλού Παπαδημητρίου και Κοντοπούλου

Ευρωπαϊκό Νέων: Στις θέσεις 17-32 του απλού Παπαδημητρίου και Κοντοπούλου

Με τη νεάνιδα Μαλαματένια Παπαδημητρίου και την κορασίδα Μαύρα Κοντοπούλου να πλασάρονται στις θέσεις 17-32 του απλού ολοκληρώθηκε σήμερα Σάββατο 22/07 το μεσημέρι η ελληνική συμμετοχή στο 65ο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα επιτραπέζιας αντισφαίρισης U15 και U19 της Πολωνίας.

Μετά από σπουδαίες νίκες στον γύρο των «32» τα κορίτσια φιλοδοξούσαν να βρεθούν ακόμα ψηλότερα στο ταμπλό, να μπουν στις πρώτες 16 της κορυφαίας διοργάνωσης, αλλά δεν τα κατάφεραν στη νέα πολύ δύσκολη αποστολή τους. Η Κοντοπούλου, που νωρίτερα είχε γίνει αναφορά και στην ιστοσελίδα της ETTU για την έκπληξη στον 2ο γύρο, διεκδίκησε γερά τη νίκη, ώσπου λύγισε με 4-2 σετ από τη Μαρζίγια Νουρμάτοβα από το Αζερμπαϊτζάν. Η Παπαδημητρίου ήθελε το κάτι παραπάνω στην τελευταία της παρουσία σε Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα νέων, όμως η δευτεραθλήτρια Ευρώπης του ομαδικού με τη Γερμανία Νάομι Πράνκοβιτς όρθωσε μπροστά της ανυπέρβλητο εμπόδιο (4-1 σετ). Συμπερασματικά, η ελληνική αποστολή πραγματοποίησε θετική εμφάνιση και παρουσιάστηκε πολύ ανταγωνιστική και στα ατομικά αγωνίσματα. Μπορεί να εμφάνισε αυτές τις θέσεις ως καλύτερο πλασάρισμα, όμως είχε νωρίτερα την άνοδο της εθνικής ομάδας παίδων στην Α κατηγορία του θεσμού και γενικά άφησε νέα σημάδια ότι με την κατάλληλη δουλειά έχει τη δυνατότητα να βρεθεί ψηλότερα στο ευρωπαϊκό στερέωμα.

Οδικώς αρχικά πήραν οι διεθνείς μας τον δρόμο της επιστροφής και με πτήση από την Κρακοβία αναμένονται απόψε 22/07 στην Αθήνα μέσω Φρανκφούρτης. Με άλλη πτήση θα φτάσουν η Παπαδημητρίου και ο ομοσπονδιακός προπονητής Γιώργος Καρύτσας, επειδή είχαν το μεσημέρι τον αγώνα κι έπρεπε ν’ αλλάξουν εισιτήρια. Στην αποστολή στο Arena Gliwice ήταν ακόμα οι έφηβοι Αλέξανδρος Μαδέσης, Στάθης Μανωλόπουλος, Διονύσης Τιμαμόπουλος, Αλέξανδρος Αλεξόπουλος, οι νεάνιδες Χρυσή Φωτιάδου, Λεμονιά Γκαϊντατζή, Στέλλα Τζαρίδου, οι παίδες Γιάννη Κούτρα, Γιώργος Κοσμάς, Κωνσταντίνος Φάκαρος, οι κορασίδες Βασιλική Μπουλά, Άλκηστις Κασίμη, οι υπεύθυνοι προπονητές Χρήστος Βατσακλής (στους εφήβους), Κωνσταντίνος Κωστόπουλος (στους παίδες), Δημήτρης Παπαδημητρίου (στις κορασίδες) και ως συνοδός η προπονήτρια του Ωρίωνα Χίου και μητέρα της Μπουλά, Ρούλα Λαμπρινίδη.

Πρώτη σήμερα στον γύρο των «32» αγωνίστηκε η Κοντοπούλου. Η 15χρονη διεθνής μας (που ως αβαθμολόγητη πριν από το Γκλίβιτσε είχε τοποθετηθεί στη θέση 87 του αγωνίσματος) τέθηκε αντιμέτωπη με τη Μαρζίγια Νουρμάτοβα από το Αζερμπαϊτζάν (νούμερο 29 στο πρωτάθλημα και γι’ αυτό ήταν απευθείας στο ταμπλό). Με ώθηση από τη χτεσινή νίκη ενάντια σε εκπρόσωπο της γερμανικής δύναμης τα έδωσε όλα για την υπέρβαση της 16άδας ώσπου κάμφθηκε με 4-2 σετ. Ήταν θετική η απόδοσή της και σε αυτό το ματς, έπαιξε σύγχρονο πινγκ πονγκ με πολλή επίθεση απέναντι σε δυνατή αθλήτρια με δοντάκι στο backhandκι ακόμα κι όταν βρέθηκε 3-0 σετ πίσω (με το μοναδικό σετ, στο οποίο υστέρησε) κυνήγησε με βάσιμες πιθανότητες και πείσμα την ανατροπή. Στο 4ο σετ και το 9-8 πήρε το τάιμ άουτ ο Δημήτρης Παπαδημητρίου και η μείωση του σκορ ήρθε στην παράταση. Στο 5ο σετ η αθλήτρια από την Επιτραπέζια Αντισφαίριση Ταύρου έσωσε δύο ματς μπολ για να μειώσει κι άλλο το σκορ. Στοίχησαν εν τέλει δύο πράγματα: Οι χαμένες υποδοχές και κάποια σπιν σε κρίσιμες στιγμές, που έτυχε να μην περάσουν (6-11, 9-11, 3-11, 12-10, 13-11, 6-11).

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Πινγκ Πονγκ