fbpx

Πρώτη προπόνηση των διεθνών στο ΣΕΦ ενόψει του Βαλκανικού U15 και U19 της Ορεστιάδας

Πρώτη προπόνηση των διεθνών στο ΣΕΦ ενόψει του Βαλκανικού U15 και U19 της Ορεστιάδας

Στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα (19/06) η πρώτη κοινή προπόνηση αθλητών των εθνικών μας ομάδων εφήβων, νεανίδων, παίδων και κορασίδων ενόψει του Βαλκανικού πρωταθλήματος επιτραπέζιας αντισφαίρισης Under 15 και Under 19 της Ορεστιάδας.

Οι προπονήσεις στην ομοσπονδιακή αίθουσα θα διαρκέσουν μία βδομάδα και την ερχόμενη Δευτέρα (26/06), η αποστολή θ’ αναχωρήσει για την πόλη του Έβρου, η οποία θα φιλοξενήσει το ετήσιο πρωτάθλημα από τις 28/06 έως τις 02/07. Ουσιαστικά είναι η έναρξη στην προετοιμασία για τις μεγάλες διοργανώσεις του καλοκαιριού, οι οποίες τον Ιούλιο περιλαμβάνουν και το Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα των ίδιων ηλικιακών κατηγοριών, απλά σε αυτή τη φάση δεν μπορούν να είναι παρόντα τα παιδιά απ’ όλες τις περιοχές της χώρας.

Όσα δεν πήγαν στην Αθήνα προπονούνται στα σωματεία τους, πάντως στο φαληρικό στάδιο βρίσκονται και αθλητές από τη Χίο, την Κρήτη και την Πελοπόννησο. Τρεις προπονητές, που συμπεριλαμβάνονται στις αποστολές για τους φετινούς διεθνείς αγώνες, ορίστηκαν από την Ε.Φ.Ο.Επ.Α. υπεύθυνοι για το πρόγραμμα: Ο Χρήστος Βατσακλής, ο Κωνσταντίνος Κωστόπουλος και ο Δημήτρης Παπαδημητρίου. Στη σημερινή πρώτη συνάντηση έδωσε το «παρών» και ο πρόεδρος της ομοσπονδίας Κώστας Παπαγεωργίου. Επίσης, οριστικοποιήθηκε η σύνθεση για το Βαλκανικό πρωτάθλημα.

Η προετοιμασία άρχισε με μονή προπόνηση και από αύριο Τρίτη 20/06 μπαίνουν στο πρόγραμμα και οι διπλές. Θα γίνονται μέρα παρά μέρα, με τους ρυθμούς πάντως, να είναι έντονοι από την αρχή, καθώς έχει προηγηθεί δουλειά όλων των αθλητών στα σωματεία. Επίσης, οι προπονήσεις γίνονται παράλληλα με εκείνες των μελών των εθνικών μας ομάδων ανδρών και γυναικών, στοιχείο που αρέσει φυσικά στους νεαρούς. Στο σημερινό ραντεβού ήταν 6 κορασίδες, 4 παίδες, 3 έφηβοι και 2 νεάνιδες. Στο Βαλκανικό πρωτάθλημα παρατάσσουμε, ως οικοδέσποινα χώρα, 6 παιδιά σε κάθε ηλικιακή κατηγορία. Τα πρώτα 4, βάσει της γενικής βαθμολογίας για τη συγκρότηση των εθνικών ομάδων, μπορούν ν’ αγωνιστούν και στο ομαδικό. Τα υπόλοιπα 2 της κάθε κατηγορίας θα μετάσχουν μόνο στα ατομικά αγωνίσματα.    

Επίσης, το διοικητικό συμβούλιο της Ε.Φ.Ο.Επ.Α. πήρε την απόφαση να δώσει από μία wild card ανά κατηγορία στον τοπικό Γ.Σ. Φιλία, που ανέλαβε τη συνδιοργάνωση των αγώνων. Αυτές οι κάρτες ελευθέρας χρησιμοποιήθηκαν κατά το ήμισυ, καθώς στις κορασίδες το σωματείο δεν έχει αθλήτρια, ενώ στις νεάνιδες η Κατερίνα Αλεξούδη ήταν ήδη μέσα στη σύνθεση της εθνικής ομάδας. Έτσι, στην 6άδα για τη συμμετοχή στο πρωτάθλημα μπήκαν ο έφηβος Κωνσταντίνος Μηλικούδης και ο παις Κωνσταντίνος Αλεξούδης. Θα υπάρχουν απουσίες από την ελληνική πλευρά και οι θέσεις καλύπτονται από αθλητές, που ακολουθούν στη γενική βαθμολογία. Ως υπεύθυνοι προπονητές τοποθετήθηκαν από την ομοσπονδία οι σωματειακοί: Χρήστος Βατσακλής στους εφήβους (είναι επικεφαλής του τεχνικού τιμ του ΑΟ Πεύκης), Γιάννης Σταύρου στις νεάνιδες (από τον ΑΣΕΑ Καβάλας), Κωνσταντίνος Κωστόπουλος στους παίδες (ΑΣΦΕΑ Ιωαννίνων) και Δημήτρης Παπαδημητρίου στις κορασίδες (ΑΟ Ταταύλα).

Τους αθλητές καλωσόρισε στο ΣΕΦ ο εθνικός ομοσπονδιακός προπονητής των ανδρών Κώστας Βατσακλής. Αμέσως μετά είπε λίγα λόγια ο πρόεδρος της ομοσπονδίας Κώστας Παπαγεωργίου κι ευχήθηκε στα παιδιά καλή επιτυχία στις αγωνιστικές προκλήσεις του καλοκαιριού. Ο Χρ. Βατσακλής αναφέρθηκε στο πρόγραμμα των προπονήσεων και ο Κωστόπουλος έδωσε ορισμένες ακόμα χρηστικές πληροφορίες. Από τους ανθρώπους της ομοσπονδίας ζητήθηκαν δύο λόγια προς τους νεαρούς διεθνείς από τους κορυφαίους Έλληνες πρωταθλητές Παναγιώτη Γκιώνη και Γιάννη Σγουρόπουλο και φυσικά αυτοί ανταποκρίθηκαν με χαρά. Τη σπουδαία καριέρα τους άλλωστε, την άρχισαν από κορυφαίες διακρίσεις στην εφηβική κατηγορία, ο Γκιώνης πήρε τον πρώτο του διεθνή τίτλο στο διπλό μικτό του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος νέων το 1996, ενώ στα πιο κοντινά χρόνια, ο Σγουρόπουλος κατέκτησε τα πρώτα (από τα συνολικά 4) ευρωπαϊκά χρυσά μετάλλια στο απλό εφήβων το 2017 και το 2018! Ο Γκιώνης με τη σοφία της μεγάλης εμπειρίας τόνισε στα παιδιά ότι το ταλέντο δεδομένα υπάρχει και στη δική τους φουρνιά και με δουλειά, σοβαρότητα και πειθαρχία μπορούν να πετύχουν πολλά.

Η σύνθεση των εθνικών ομάδων για το Βαλκανικό πρωτάθλημα με τα σωματεία των αθλητών/τριών:

Κατηγορία εφήβων:
Αλέξανδρος Μαδέσης (ΑΕΚ)      
Στάθης Μανωλόπουλος (ΑΕ Αθηνά Μαγκουφάνας)
Διονύσης Τιμαμόπουλος (ΑΣΕΑ Καβάλας)
Αλέξανδρος Αλεξόπουλος (ΑΣ Ίφιτος Πατρών)
Γιάννης Αναστασιάδης (ΑΣ Φάρος Αλεξανδρούπολης)
Κωνσταντίνος Μηλικούδης (ΓΣ Φιλία Ορεστιάδας)

Κατηγορία νεανίδων:
Χρυσή Φωτιάδου (ΑΕΚ)
Λεμονιά Γκαϊντατζή (ΑΕΚ)
Στέλλα Τζαρίδου (ΧΑΝ Θεσσαλονίκης)
Ευαγγελία Μεραμβελλιωτάκη (Ολυμπιακός)
Κατερίνα Αλεξούδη  (ΜΓΣ Εθνικός Αλεξανδρούπολης)
Δήμητρα Πετσίβα (ΑΣΕΑ Καβάλας)

Κατηγορία παίδων:
Γιάννη Κούτρα (ΑΟ Ποσειδών Λουτρακίου)
Γιώργος Κοσμάς (ΑΟ ΔΑΟ Ταύρου)
Κωνσταντίνος Φάκαρος (ΑΟ Ποσειδών Λουτρακίου)
Πέτρος Λιώτσης (ΑΟ ΔΑΟ Ταύρου)
Γιάννης Κιοσελόγλου (ΑΟ Ποσειδών Λουτρακίου)
Κωνσταντίνος Αλεξούδης (ΓΣ Φιλία Ορεστιάδας)

Κατηγορία κορασίδων:
Μαύρα Κοντοπούλου (ΑΣ ΠΚΔ Ταύρου)
Βασιλική Μπουλά (Ωρίων ΑΠΟ Χίου)
Άλκηστις Κασίμη (ΑΣ ΠΚΔ Ταύρου)
Στέλλα Μαυροματάκη (ΟΑ Χανίων)
Άντζελα Νούρε (Ωρίων ΑΠΟ Χίου)
Χριστίνα Τζενίδη (ΧΑΝ Θεσσαλονίκης)

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Πινγκ Πονγκ