fbpx

Pro A: Ήττα στον πρώτο τελικό για την Ενεμπόν του Σγουρόπουλου

Pro A: Ήττα στον πρώτο τελικό για την Ενεμπόν του Σγουρόπουλου

Με την πλάτη στον τοίχο βρίσκεται η Ενεμπόν του Γιάννη Σγουρόπουλου στους τελικούς της Γαλλικής λίγκας «Pro A», καθώς ηττήθηκε στο πρώτο παιχνίδι από την Ρουέν με 3-2, και καλείται να κάνει την ανατροπή την Παρασκευή 9/6 στο Kindarena de Rouen, ώστε να στεφθεί πρωταθλήτρια μετά από 14 χρόνια.

Ο Έλληνας αθλητής της επιτραπέζιας αντισφαίρισης δεν ήταν στη σύνθεση της ομάδας, ενώ δεν ήταν σε καλή μέρα ο No. 20 της παγκόσμιας κατάταξης, Τσουάν Τσι Γιουάν από την Ταϊπέι, που μέτρησε δύο ήττες. Από πλευράς των “μπλε”, τη μεγαλύτερη ζημιά έκανε ο No. 208 του κόσμου, ο Ούγγρος Άνταμ Ζούντι, που σημείωσε δύο μεγάλες νίκες στην αρχή και το τέλος του αγώνα.

Ενόψει του 2ου τελικού, που θα αρχίσει το βράδυ της Παρασκευής (20:30 ώρα Ελλάδος), ο Σγουρόπουλος, που πιθανότητα θα συμμετάσχει κανονικά, θα ψάξει μία νέα μεγάλη πρόκληση σε ξένο πρωτάθλημα, ύστερα από την κατάκτηση του τίτλου στη Σουηδία το 2019 με την Έσλοβ.

Θυμίζουμε , η Ενεμπόν είχε κατακτήσει την πρώτη θέση στην κανονική διάρκεια της Pro A, ενώ είχε επικρατήσει και στους δύο γύρους της Ρουέν, 3-2, τόσο εντός, όσο και εκτός έδρας. Στο τραπέζι όμως, δεν επιβεβαιώθηκαν τα προγνωστικά, και η τρίτη της κανονικής διάρκειας πλέον έχει το αβαντάζ για τον τίτλο.

Η εξέλιξη του τελικού Ενεμπόν-Ρουέν 2-3:
Κρίστιαν Κάρλσον-Άνταμ Ζούντι 1-3
Τσουάν Τσι Γιουάν-Ρόμπερτ Γκάρντος 1-3
Άντερς Λιντ-Αλεξάντρ Ρομπινό 3-0
Κάρλσον-Γκάρντος 3-2
Τσουάν-Ζούντι 1-3

Πέρα από τον Σγουρόπουλο, υπάρχουν και δύο συμπτώσεις με την ημερομηνία του χτεσινού τελικού, που σχετίζονται με τα ελληνικά χρώματα. Η βασική ότι στις 6/6/2017 ο τεράστιος Καλλίνικος Κρεάνγκα, είχε δώσει το αποχαιρετιστήριο παιχνίδι του με την Ενεμπόν στην ίδια ημερομηνία το 2017. Με το κλαμπ είχε πανηγυρίσει στην πολυετή και εντυπωσιακή διαδρομή του 4 πρωταθλήματα Γαλλίας.

Η δεύτερη σύμπτωση είναι ότι στην Ρουέν είχε αγωνιστεί αρκετό καιρό ο πρώην αρχηγός της Εθνικής μας ομάδας ανδρών, και σημερινός πρόεδρος της ΕΦΟΕπΑ, Κώστας Παπαγεωργίου, και επίσης στις 6/6/2017 είχε στεφθεί πρωταθλητής με τη φανέλα της, στην Pro B.

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Πινγκ Πονγκ