fbpx

Νικήτρια με τη Λιντς στη Central European Super League η Παπαδημητρίου (pics)

Νικήτρια με τη Λιντς στη Central European Super League η Παπαδημητρίου (pics)

Μία ακόμα επιτυχία με το ξένο κλαμπ, στο οποίο αγωνίζεται φέτος, είχε προχτές 31/05 η Μαλαματένια Παπαδημητρίου. Κατέκτησε με την αυστριακή Λιντς AG, Φρόσμπεργκ τη Central European Super League, διοργάνωση που αφορά ομάδες μόνο από την κεντρική Ευρώπη. Σε συναρπαστικό μονό τελικό με τη Μοράφσκι Κρουμλόφ από την Τσεχία το σκορ ήταν ισόπαλο 5-5 και η Λιντς κατέκτησε το τρόπαιο γιατί πήρε περισσότερα σετ στο σύνολο! Η 19χρονη πρωταθλήτριά μας, που ήταν βασική σε όλη τη διοργάνωση, έδωσε στον τελικό τρία ατομικά ματς. Νίκησε τη Σέντοβα με 3-0 σετ κι έχασε από τη Τσερνάβσκαγια με 3-1 σετ και τη Σερμπατίκ με το ίδιο σκορ. Η Λιντς Φρόσμπεργκ, που είναι από τις πιο δυνατά κλαμπ στην Ευρώπη στις γυναίκες μετείχε με τη 2η ομάδα της στη διοργάνωση. Η βασική της τριάδα θα διεκδικήσει την Κυριακή 04/06 στον τελικό των πλέι οφ απέναντι στη Βίλας, τον τίτλο στην αυστριακή λίγκα, ενώ ήδη φέτος έχει κατακτήσει το Κύπελλο Αυστρίας, όπου επίσης είχε συμμετοχές η Παπαδημητρίου.

Στη Σούπερ λίγκα Κεντρικής Ευρώπης η Λιντς πήρε μέρος και με την 1η ομάδα και με τη 2η ομάδα της (η 2η αποκλείστηκε στα ημιτελικά). Το προπονητικό τιμ είχε αποφασίσει ν’ αγωνιστούν από την αρχή μέχρι το τέλος οι πιο μικρές αθλήτριες με την 1η ομάδα και αυτό έγινε. Η Παπαδημητρίου είχε συμπαίκτριες τη Μαργαρίτα Μπαλτουσίτε από τη Λευκορωσία και την Καρολίν Μίτσεκ από την Αυστρία. Στη φάση των γκρουπ, τον Νοέμβριο, η Λιντς AG νίκησε εντός και εκτός έδρας την προχτεσινή της αντίπαλο στον τελικό, όπως και μία ομάδα από τη Σλοβακία. Χάρη στην πρωτιά στο γκρουπ πέρασε κατευθείαν στα ημιτελικά κι εκεί κατέβαλλε μία άλλη ομάδα από την Τσεχία, το Χάβιροφ, που παρέταξε διεθνείς αθλήτριες της κατηγορίας Under 21. Στον πρώτο ημιτελικό οι ομάδες αναδείχτηκαν ισόπαλες 5-5 και στον δεύτερο νίκησε το αυστριακό κλαμπ με 6-4.

Στον τελικό συναντήθηκε πάλι με το Κρουμλόφ (το οποίο θυμίζουμε ότι φέτος είχε αρχίσει τη σεζόν στο Τσάμπιονς Λιγκ και ακολούθως απέκλεισε τον Παναθηναϊκό στα προημιτελικά του Europe Cup) και μετά την ισοπαλία 5-5 μέτρησαν τα σετ, όπου η Λιντς είχε 20 υπέρ και 17 κατά για να κατακτήσει το τρόπαιο. Η Κρουμλόφ «κατέβηκε» με βασικές αθλήτριες και είχε στη σύνθεσή της και δύο πολύ καλές Ρωσίδες.

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Πινγκ Πονγκ