fbpx

Απεβίωσε ο πρώην ομοσπονδιακός προπονητής Γιάννης Μακρής

Απεβίωσε ο πρώην ομοσπονδιακός προπονητής Γιάννης Μακρής

Η ελληνική ομοσπονδία επιτραπέζιας αντισφαίρισης ανακοίνωσε πριν από λίγη ώρα (30/05), στον λογαριασμό της στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ότι έφυγε από τη ζωή ο πρώην ομοσπονδιακός προπονητής και διακεκριμένος αθλητής του Παναθηναϊκού και της ΧΑΝ Αθηνών Γιάννης Μακρής. Απεβίωσε νωρίς το πρωί της Τρίτης 30/05, σε νοσοκομείο της Αθήνας, σε ηλικία 73 ετών, ύστερα από μακροχρόνιο πρόβλημα υγείας.

Ο Γιάννης Μακρής έκανε το πρώτο του δελτίο το 1966 στη ΧΑΝ Αθηνών και εξελίχτηκε δίπλα σε σπουδαία ονόματα της ελληνικής επιτραπέζιας αντισφαίρισης. Το 1970 μετακινήθηκε στον Παναθηναϊκό και μέσα στην ίδια δεκαετία κατέκτησε πρωτάθλημα και Κύπελλο Ελλάδας, ενώ γεύτηκε τη χαρά της ιστορικής διάκρισης του σωματείου με την είσοδο στα ημιτελικά του Κυπέλλου Κυπελλούχων Ευρώπης (1974). Ασχολήθηκε από νωρίς με την προπονητική και τη δεκαετία του ’80 άρχισε τη συνεργασία του με την Ε.Φ.Ο.Επ.Α. Μέχρι τα μέσα της δεκαετίας του ’90 διετέλεσε ομοσπονδιακός τεχνικός πρώτα στις μικρές εθνικές ομάδες κι έπειτα στην εθνική γυναικών. Ήταν ο μεγαλύτερος από τους τρεις αδερφούς της οικογένειας, με τον Άγγελο και τον Ηλία Μακρή να έχουν ασχοληθεί επίσης σε επίπεδο πρωταθλητισμού και προπονητικής με την επιτραπέζια αντισφαίριση.

«Η νεκρώσιμος ακολουθία θα ψαλεί την Πέμπτη 01/06 στον Προφήτη Ηλία, στο Παγκράτι και ακολούθως η σωρός θα μεταφερθεί για ταφή στο χωριό του εκλιπόντος, στις Κολλίνες Αρκαδίας, έξω από την Τρίπολη. Η οικογένεια θα ήθελε αντί στεφάνων να ενισχυθεί ο Σύλλογος Φίλων Παιδιών με καρκίνο «Ελπίδα».

Το διοικητικό συμβούλιο της Ε.Φ.Ο.Επ.Α. αποχαιρετά με βαθιά στεναχώρια τον επί χρόνια προπονητή της εθνικής μας ομάδας γυναικών και των ηλικιακών εθνικών ομάδων και απευθύνει θερμά συλλυπητήρια στους οικείους του», σημείωσε ακόμα η ΕΦΟΕπΑ.

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Ετικέτες άρθρου

Τελευταία άρθρα Πινγκ Πονγκ