fbpx

Χατζηλυγερούδης και Δ. Κορδούτης παρουσίασαν την επιτραπέζια αντισφαίριση στο 162ο δημοτικό σχολείο Αθηνών

Χατζηλυγερούδης και Δ. Κορδούτης παρουσίασαν την επιτραπέζια αντισφαίριση στο 162ο δημοτικό σχολείο Αθηνών

Με μεγάλη χαρά και προθυμία η Ελληνική Φίλαθλη Ομοσπονδία Επιτραπέζιας Αντισφαίρισης ανταποκρίθηκε σε ένα ακόμα κάλεσμα δημοτικού σχολείου για επίσκεψη γνωριμίας με το άθλημα. Οι αθλητές της εθνικής μας ομάδας ανδρών Γεράσιμος Χατζηλυγερούδης και Δημήτρης Κορδούτης βρέθηκαν την Τετάρτη 24/05 στο 162ο Δ.Σ. Αθηνών, στον Κολωνό και βοήθησαν τους μικρούς μαθητές να μάθουν βασικά πράγματα για το ολυμπιακό άθλημα.

Μέσα σε τρεις διδακτικές ώρες η επιτραπέζια αντισφαίριση ή αν προτιμάτε στην απλή μορφή του το πινγκ πονγκ, όπως είναι πιο διαδεδομένο στον κόσμο, παρουσιάστηκε σε συνολικά 140 παιδιά όλων των τάξεων. Διαδοχικά από τις 10πμ έως τη 1μμ πέρασαν από την αίθουσα εκδηλώσεων του σχολείου οι τάξεις Α-Β δημοτικού, Γ-Δ και Ε-ΣΤ, οι οποίες είχαν από δύο τμήματα. Το σχολείο διαθέτει ένα τραπέζι, σε αυτό έγινε η παρουσίαση, αλλά φυσικά δεν αρκούσε για να ικανοποιήσει την επιθυμία όλων των μαθητών για περισσότερο παιχνίδι με την καθοδήγηση των πρωταθλητών.

Αρχικά δόθηκαν στα διαφορετικά τμήματα βασικές και ποικίλες πληροφορίες για το άθλημα, σχετικές με τα αγωνίσματα, τους κανονισμούς, το πιάσιμο της ρακέτας ή και με την ιστορία. Όλοι οι μαθητές άκουγαν με έντονο ενδιαφέρον, άλλωστε κάποια γνώριζαν ήδη αρκετά πράγματα για την επιτραπέζια αντισφαίριση, ενώ στο σχολείο οι επισκέψεις στο τραπέζι για ψυχαγωγία είναι καθημερινές.

Ακολούθως ο Χατζηλυγερούδης και ο Κορδούτης έκαναν επίδειξη λίγων λεπτών, η οποία δημιούργησε και τον μεγαλύτερο ενθουσιασμό στους μαθητές. Στο τελευταίο κομμάτι τα παιδιά δοκίμαζαν με τη σειρά τις ικανότητές τους στο τραπέζι παίζοντας με τους διεθνείς μας κι άλλα έκαναν παιχνίδια με τη ρακέτα, όπως αναπηδήσεις και ισορροπία. Οι μεγαλύτερες τάξεις είχαν και κουβέντα με τους “χάλκινους” Βαλκανιονίκες του ομαδικού ανδρών το 2022, τους οποίους ρωτούσαν για την προπόνησή τους, τα ταξίδια τους, το ερέθισμα στο να ασχοληθούν με το ολυμπιακό άθλημα ή και τη διατροφή τους.  

Την αντιπροσωπεία της Ε.Φ.Ο.Επ.Α. υποδέχτηκαν ο διευθυντής του 162ου ΔΣ Παναγιώτης Αλεπάκος και ο γυμναστής του σχολείου Δημήτρης Μυλωνάς. Στην πορεία πήγε στην αίθουσα και ο δάσκαλος Ελισσαίος Φάκαρος, που είχε αναλάβει την πρωτοβουλία για την πραγματοποίηση της εκδήλωσης. Οι υπεύθυνοι του σχολείου φανέρωσαν την πρόθεση ν’ αποκτήσουν περισσότερο υλικό στο άθλημα και να δώσουν τη δυνατότητα στους μαθητές για ποιοτικότερο παιχνίδι. Η αντιπροσωπεία της ΕΦΟΕπΑ τόνισε βέβαια ότι είναι στη διάθεση του σχολείου όπου μπορεί να βοηθήσει προς αυτή την κατεύθυνση και ανέφερε σε όλα τα παιδιά ότι υπάρχουν σωματεία-μέλη της ώστε ν’ απευθυνθούν αν θελήσουν ν’ ασχοληθούν με το άθλημα.  

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Πινγκ Πονγκ