fbpx

Ευρωπαϊκό U13: Στο 7ο γκρουπ η Ελλάδα κόντρα σε Ουκρανία, Ρουμανία και Εσθονία (pic)

Ευρωπαϊκό U13: Στο 7ο γκρουπ η Ελλάδα κόντρα σε Ουκρανία, Ρουμανία και Εσθονία (pic)

Στην Κροατία, και συγκεκριμένα στο Ζάγκρεμπ, προχθές Παρασκευή (19/5) διεξήχθη η κλήρωση για το επερχόμενο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα παμπαίδων-παγκορασίδων (U13), που θα γίνει το διάστημα 14-18/6.

Η Ελλάδα, που θα λάβει μέρος κανονικά στη διοργάνωση, παρόλο που δεν έχουν δηλωθεί ακόμα τα ονόματα της αποστολής, μιας και εκκρεμεί το Πανελλήνιο πρωτάθλημα στην ίδια κατηγορία, που θα γίνει στα Τρίκαλα το διάστημα 26-28/5, είναι στο 7ο γκρουπ με αντιπάλους την Ουκρανία, τη Ρουμανία και την Εσθονία.

Θυμίζουμε ότι σε μία πρωτοτυπία της ETTU το ομαδικό γίνεται με μικτές ομάδες, δηλαδή συνεργάζονται αγόρια με κορίτσια, σύστημα που με επιτυχία δοκιμάστηκε πέρσι στην Ποντγκόριτσα του Μαυροβουνίου, όπου το Europe U13 Challenge αποτέλεσε τον προάγγελο του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος.

Η ETTU ανακοίνωσε επίσης ότι η κλήρωση για το Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα ομαδικού ανδρών-γυναικών θα διενεργηθεί στη 1 Ιουνίου στο Μάλμε, την πόλη της Σουηδίας, που θα φιλοξενήσει τους αγώνες από τις 10 έως τις 17/09/23.

Τα seeding για το μεγάλο event στο Ζάγκρεμπ καθορίστηκαν με βάση την παγκόσμια κατάταξη μικρών ηλικιών στις 16/05. Λήφθηκαν υπόψη οι μεμονωμένοι βαθμοί κατάταξης κάθε αθλητή, που θα μετάσχει στη διοργάνωση και φυσικά έβαλε και η ΕΦΟΕπΑ ονόματα στη δήλωση, άσχετα αν δεν είναι ακόμα οριστικά.

Η διοργανώτρια αρχή σημειώνει επίσης ότι οι mixed teams συγκροτούνται από δύο αγόρια και δύο κορίτσια με την υψηλότερη βαθμολογία στους πίνακες αξιολόγησης. Εάν πάρουν μέρος στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα περισσότερα παιδιά από μία χώρα, τότε για το ομαδικό επιλέγονται τα δύο αγόρια και δύο κορίτσια με την καλύτερη θέση στα World Rankings.

Η πρώτη φάση του αγωνίσματος περιλαμβάνει 8 γκρουπ. Οι δύο πρώτες ομάδες από το κάθε ένα θα προκριθούν στο επόμενο στάδιο του επιπέδου Α, ενώ οι 2 υπόλοιπες θα συνεχίσουν στο επίπεδο Β.

Όσον αφορά στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα ομαδικού της μεγάλης κατηγορίας, στο οποίο πρόσφατα εξασφάλισαν τη συμμετοχή τους οι εθνικές μας ομάδες, η κλήρωση προγραμματίστηκε για το Μάλμε το μεσημέρι της Πέμπτης 1ης Ιουνίου.

Η ETTU γνωστοποίησε τα γκρουπ δυναμικότητας για τη διαδικασία και η Ελλάδα είναι στο 3ο, τόσο στους άνδρες όσο και στις γυναίκες. Στο τελικό στάδιο έχουν περάσει στις δύο κατηγορίες από 24 χώρες.

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Πινγκ Πονγκ