fbpx

Pro B: Φινάλε στο Γαλλικό πρωτάθλημα για τις ομάδες της Τέρπου και της Τόλιου

Pro B: Φινάλε στο Γαλλικό πρωτάθλημα για τις ομάδες της Τέρπου και της Τόλιου

Ολοκληρώθηκε η κανονική διάρκεια στη εθνική κατηγορία γυναικών του Γαλλικού πρωταθλήματος «Pro B», το περασμένο Σαββατοκύριακο (13-14/5), με παρούσες τις αθλήτριες της εθνικής μας ομάδας Κατερίνα Τόλιου και Ελισάβετ Τέρπου.

Η Τόλιου ενίσχυσε τη Ρεν 1, η οποία έχασε στον τελευταίο εκτός έδρας αγώνα της με 3-2 από την Σεν Κουντέν 2, και τερμάτισε στην 4η θέση. Στον εν λόγω αγώνα, η Τόλιου έδωσε δύο ατομικά ματς, νικώντας αρχικά την Αγγλίδα Έμιλι Μπόλτον με 3-0 σετ, όμως μετά ηττήθηκε από τη Ρωσίδα Όλγα Μιγκαΐλοβα με 3-2 σετ.

Η κορυφαία Ελληνίδα της παγκόσμιας κατάταξης είχε ολοκληρώσει αήττητη τον 1ο γύρο και τελικά έκλεισε το πρωτάθλημα με έναν εξαιρετικό απολογισμό, που περιλάμβανε 11 νίκες και 3 ήττες.

Η Τέρπου, που σταθερά αγωνίζεται τα τελευταία χρόνια στη χώρα της Μεσογείου, φόρεσε φέτος τη φανέλα της Ισί Λε Μουλινό, όμως αγωνίστηκε σε λίγα παιχνίδια λόγω προβλημάτων τραυματισμού. Το δικό της κλαμπ τερμάτισε στην 7η θέση, και έστω και δύσκολα εξασφάλισε ότι θα είναι και τη νέα χρονιά στην Pro B.

Η Ισί Λε Μουλινό αντιμετώπισε στη 14η αγωνιστική ως φιλοξενούμενη την Κουιμπέ της Κορνουάλης και γνώρισε την ήττα με 3-0. Η Τέρπου στο μοναδικό της ατομικό ματς συνάντησε μία ακόμα αθλήτρια κινεζικής καταγωγής, αναμετρήθηκε με τη Γαλλίδα Λι Σουέ και έχασε με 3-0 σετ.

Ταλαιπωρημένη με το χέρι της στη φετινή σεζόν η δις πρωταθλήτρια Ελλάδας του απλού Νέων γυναικών δεν μπόρεσε να πάρει την πολύτιμη εμπειρία από τη 2η γαλλική λίγκα στον βαθμό, που ήθελε και ολοκλήρωσε τους δύο γύρους με 2 νίκες και 5 ήττες.

Το πρωτάθλημα τελείωσε για τις δύο ομάδες και δεν μετέχουν σε πλέι οφ ή μπαράζ. Πλησιάζουν στο τέλος τους όμως, τα play out στην αντίστοιχη κατηγορία των ανδρών. Εκεί μετέχει η Σεν Πιερέζ, με την οποία έδωσε ορισμένα ματς φέτος ο Γιάννης Βλοτινός. Η ομάδα είναι κοντά στην παραμονή στην Pro B, αλλά ο πρώην πρωταθλητής Ελλάδας δεν έχει συμμετοχή στην έξτρα διαδικασία.

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Πινγκ Πονγκ