fbpx

Ευρωπαϊκό: Όλες οι προκρίσεις από το 2ο προκριματικό στάδιο του Όσιγιεκ

Ευρωπαϊκό: Όλες οι προκρίσεις από το 2ο προκριματικό στάδιο του Όσιγιεκ

Ολοκληρώθηκε το βράδυ της Κυριακής (7/5) στο Όσιγιεκ της Κροατίας το 2ο προκριματικό στάδιο του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος επιτραπέζιας αντισφαίρισης ομαδικού 2023, που έδωσε και τις τελευταίες προκρίσεις για τα τελικά της Σουηδίας.

Οι εθνικές μας ομάδες ανδρών και γυναικών κατάφεραν από τη φάση των γκρουπ να εξασφαλίσουν το “εισιτήριο” για την κορυφαία διοργάνωση του προσεχούς Σεπτεμβρίου (Μάλμε 10-17/09), η μεν με πρωτιά στον όμιλό της, η δε με τη 2η θέση, ωστόσο ακολούθησαν μίνι play off για λίγες ακόμα θέσεις.

Σε νοκ άουτ ματς συγκεκριμένα, αγωνίστηκαν οι 3ες ομάδες των ομίλων και διεκδίκησαν 2 ακόμα θέσεις στις γυναίκες και 1 στους άνδρες. Βασική είδηση ότι δεν κατάφερε τελικά να προκριθεί στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα η ανδρική ομάδα της Ισπανίας, η οποία ήταν 5ο φαβορί του προκριματικού σταδίου 2 και επικεφαλής στο γκρουπ, στο οποίο αγωνίστηκε η Ελλάδα.

Στους άνδρες πέρασαν:
Η Πολωνία και η Φινλανδία από το 1ο γκρουπ
Η Ουγγαρία και η Τουρκία από το 2ο γκρουπ
Η Ιταλία και η Σερβία από το 3ο γκρουπ
Η Ουκρανία και η Ολλανδία από το 4ο γκρουπ
Η Ελλάδα και η Νορβηγία από το 5ο γκρουπ

Στις γυναίκες πέρασαν:
Η Αυστρία και το Βέλγιο από το 1ο γκρουπ
Η Ιταλία και η Ελλάδα από το 2ο γκρουπ
Η Βουλγαρία και η Αγγλία από το 3ο γκρουπ
Η Κροατία και η Τουρκία από το 4ο γκρουπ

Τα ταμπλό των play off άρχισαν από το βράδυ του Σαββάτου και τελείωσαν σήμερα. Στους άνδρες η Ισπανία άρχισε τη δεύτερη προσπάθειά της από τον προημιτελικό γύρο. Τότε επιβλήθηκε με 3-0 της Λιθουανίας, όμως το έργο της παρέμενε πολύ δύσκολο, καθώς τελικά δεν μπόρεσε να την ενισχύσει ούτε στο τελικό στάδιο ο σημερινός 1ος Μεσογειονίκης του απλού ανδρών Αλβάρο Ρόμπλες, ο οποίος ήταν για αγώνες με την ομάδα του στην Μπουντεσλίγκα.

Η Ισπανία ξεπέρασε και το Ισραήλ στα ημιτελικά με 3-0, αλλά στον τελικό με την Ελβετία έχασε με 3-1. Έτσι οι Ίβηρες έμειναν εκτός Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος και η 11η και τελευταία ομάδα, που πήρε την πρόκριση από το Όσιγιεκ ήταν η Ελβετία.

Στα πλέι οφ των γυναικών οι καθοριστικοί ημιτελικοί ήταν Ολλανδία –Λιθουανία και Ουαλία-Φινλανδία. Τις συνολικά 10 προκρίσεις συμπλήρωσαν η Ολλανδία και η Ουαλία, οι οποίες έφτασαν στη νίκη με 3-1.

Αξίζει ν’ αναφερθεί ότι η Ολλανδία, που πήρε φέτος τελευταία στιγμή την πρόκριση υπήρξε 4 φορές πρωταθλήτρια Ευρώπης γυναικών στη νεότερη εποχή, ενώ η Ουαλία (φωτό) ήταν αντίπαλος της εθνικής μας ομάδας στο προκριματικό στάδιο 1 στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας.

Στις 24 ομάδες ανδρών και τις 24 γυναικών για το Μάλμε ήταν ήδη η σημερινή πρωταθλήτρια Ευρώπης Γερμανία, η διοργανώτρια Σουηδία και από το προκριματικό στάδιο 1 το Βέλγιο, η Δανία, η Γαλλία, η Αυστρία, η Κροατία, η Τσεχία, η Ρουμανία, η Πορτογαλία, η Αγγλία, η Σλοβακία και η Σλοβενία στην πρώτη περίπτωση, η πρωταθλήτρια Ευρώπης του 2021, Γερμανία, η οικοδέσποινα Σουηδία και από τα γκρουπ της Α κατηγορίας στο προκριματικό στάδιο 1 η Ρουμανία, η Πορτογαλία, η Γαλλία, το Λουξεμβούργο, η Ουγγαρία, η Τσεχία, η Σλοβακία, η Σερβία, η Ουκρανία, η Σλοβενία, η Πολωνία και η Ισπανία στη δεύτερη.

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Πινγκ Πονγκ