fbpx

Με πρωτιά στην Α2 γυναικών ο ΟΑ Χανίων, διπλή επιτυχία για τα Ταταύλα στα μπαράζ, παραμένει στην Α1 γυναικών η ΧΑΝ Θεσσαλονίκης

Με πρωτιά στην Α2 γυναικών ο ΟΑ Χανίων,  διπλή επιτυχία για τα Ταταύλα στα μπαράζ, παραμένει στην Α1 γυναικών η ΧΑΝ Θεσσαλονίκης

Έβγαλαν τις πρώτες βασικές ειδήσεις τα μπαράζ για Α1-Α2 κατηγορία, όπως και τα μπαράζ ανόδου στη Β’ Εθνική, που άρχισαν σήμερα Σάββατο 06/05 στην αίθουσα επιτραπέζιας αντισφαίρισης του Σταδίου Ειρήνης και Φιλίας.

Ολοκληρώθηκε κατ’ αρχάς, η διαδικασία στη Β’ Εθνική γυναικών. Στην Α2 εθνική κατηγορία προήχθη με πρωτιά ο ΟΑ Χανίων, ενώ την άνοδο εξασφάλισε με τη 2η θέση και ο ΑΟ Ταταύλα. Στην αντίστοιχη διαδικασία για τις πρώτες εθνικές κατηγορίες έγιναν οι δύο από τις τρεις αγωνιστικές των ενιαίων γκρουπ και το φινάλε γράφεται την Κυριακή 07/05. Εκεί τα Ταταύλα είχαν δεύτερο λόγο να χαμογελάσουν, καθώς επικρατώντας στους αγώνες τους εξασφάλισαν από τώρα την παραμονή τους στην Α1 εθνική κατηγορία ανδρών. Στο πουλ των γυναικών σημείωσε δύο νίκες η ΧΑΝ Θεσσαλονίκης κι επίσης εξασφάλισε την παρουσία της στην Α1 για την επόμενη σεζόν. Μπορεί να υπάρχει για αύριο το ενδεχόμενο τριπλής ισοβαθμίας , όμως με βάση τα σημερινά αποτελέσματα θα βρεθεί σίγουρα μέσα στην πρώτη δυάδα. Στα παιχνίδια ανόδου της Β’ Εθνικής ανδρών τα ζευγάρια των αυριανών καθοριστικών ημιτελικών είναι Σάρισες Φλώρινας-ΔΑΟ Ταύρου και ΧΑΝ Θεσσαλονίκης-ΑΟ Ξυλοκάστρου.

Στα μπαράζ Α1-Α2 των ανδρών πήραμε από την αρχή μία γεύση για το θέαμα και τις συναρπαστικές αναμετρήσεις, που θα κρίνουν τις προνομιούχες θέσεις. Οι πρώτες «κόντρες» ανέδειξαν νικητή τον ΑΟ Ταταύλα, που διατηρείται στην κορυφαία κατηγορία και με τεράστιο ενδιαφέρον αναμένεται η κυριακάτικη συνάντηση του Άρη Νικαίας με τον ΓΑΣ Ελευσίς (11:00) για τη 2η θέση. Η κερκίδα στο ΣΕΦ μάλιστα, είχε παλμό και χρώμα από περίπου 50 φίλους του Άρη, οι οποίοι φορούσαν κίτρινα μπλουζάκια της ομάδας και την ενθάρρυναν συνεχώς.

Τα Ταταύλα κατέβαλλαν αρχικά τον ΓΑΣΕ, που επίσης προέρχεται από την Α1, με 4-1. Νίκη βέβαια, που ήρθε πολύ δύσκολα κι αρκεί να σημειωθεί ότι ο Γεράσιμος Χατζηλυγερούδης πέτυχε δύο νίκες στα πέντε σετ, απέναντι στον Γεράσιμο Πετρή και τον Βούλγαρο Κιρίλ Ποπόφ (κι αφού στη δεύτερη περίπτωση έσωσε δύο ματς μπολ στο 5ο σετ με 8-10). Σκληρή και η απογευματινή αναμέτρηση με τον Άρη Νικαίας, ο οποίος ενισχύεται με τον σπουδαίο Τσέχο Μίχαλ Όμπεσλο. Ο πρώην πρωταθλητής Ελλάδας με την ΑΕΚ επικράτησε στους δύο αγώνες του, αλλά τα Ταταύλα …απέδρασαν από την πίεση με 4-2. Ο Χατζηλυγερούδης είχε άλλες δύο νίκες (ξανά με 3-2 σετ αυτή απέναντι στον Σταύρο Βρεττάκο), ο Γιάννης Μπόσκοβιτς και ο Δημήτρης Παπαδημητρίου (που είναι και προπονητής του σωματείου) είχαν τις υπόλοιπες.

Στους 3 βαθμούς ισοβαθμούν ο Άρης Νικαίας και ο ΓΑΣ Ελευσίς, οι οποίοι επιβλήθηκαν του Φοίνικα Αγίας Σοφίας Πειραιά με 4-0. Αύριο αναμετρώνται μεταξύ τους και ο νικητής παίρνει το δεύτερο «εισιτήριο» για την Α1.

Συγκινήσεις πρόσφεραν από την πρώτη μέρα και τα μπαράζ σε Α1 και Α2 γυναικών. Μεγάλη ωφελημένη η ΧΑΝ Θεσσαλονίκης, η οποία ξεπέρασε αρχικά με 4-1 τον ΔΑΟ Ταύρου κι έπειτα τον Άρη 2006 με 4-3. Στο ματς, που έκλεισε το πολύωρο πρόγραμμα, η ΧΑΝΘ πέτυχε ανατροπή από 1-3 πίσω. Μείωσε με νίκη της Στέλλας Τζαρίδου, ισοφάρισε με επικράτηση της Κυριακής Κουλιούρη κι έφτασε στην ολική ανατροπή στο διπλό όπου οι Τζαρίδου/Ελένη Σοφρά έκαμψαν με 3-2 και οριακή διαφορά στο 5ο σετ τις Θάλεια Κορδούτη/Αγγελίνα Παπαδάκη. Νωρίτερα η Παπαδάκη, πρώην αθλήτρια της εθνικής μας ομάδας γυναικών και πολλάκις πανελληνιονίκης έδειξε ξανά στη φετινή επιστροφή της στα τραπέζια ότι δεν άφησε …πίσω την ποιότητά της και νίκησε με 3-2 σετ την Τζαρίδου, σημερινή δευτεραθλήτρια Ελλάδας του απλού νεανίδων.

Εξίσου αμφίρροπο ήταν στο τελευταίο ωράριο το παιχνίδι του ΔΑΟ Ταύρου με τον ΑΣΕΑ Καβάλας. Κρίθηκε κι αυτό στο διπλό και ο ΔΑΟΤ αναδείχτηκε νικητής με 4-3 όταν οι πρώην πρωταθλήτριες Ελλάδας του αγωνίσματος Φιλαρέτη Εξάρχου/Ελένη Γεωργιάδου ξεπέρασαν με 3-1 σετ τις Χριστιάνα Κανάρη/Φωτεινή Δημητριάδη. Νωρίτερα είχε δύο νίκες η Γεωργιάδου και μία η Ευαγγελία Τρωαδίτη. Για την Καβάλα είχε δύο θετικά αποτελέσματα η Δημητριάδη και ένα η Κανάρη αμφότερες νίκησαν την πρώην πρωταθλήτρια Ελλάδας του απλού γυναικών, Εξάρχου).

Στην 1η αγωνιστική του πουλ ο ΑΣΕΑ Καβάλας επιβλήθηκε με 4-0 του Άρη 2006, που με 2 βαθμούς έμεινε έξω από τη διεκδίκηση της ανόδου. Η ΧΑΝΘ του Λευτέρη Τσόκανου προηγείται με 4 βαθμούς, Καβάλα και ΔΑΟΤ έχουν από 3 και στα τελευταία παιχνίδια, αύριο στις 11:00, ίσως προκύψει τριπλή ισοβαθμία στους 5 βαθμούς. Η ΧΑΝΘ θα έχει και σε αυτό το σενάριο σίγουρη την προνομιούχο πρώτη δυάδα γιατί ο ΔΑΟΤ βρίσκεται ήδη σε συντελεστή -2 από τα σκορ με την ομάδα της Θεσσαλονίκης και την Καβάλα (5 ματς υπέρ και 7 κατά).

Στα μπαράζ της Β’ Εθνικής γυναικών οι συμμετοχές ήταν τρεις κι έγινε «πουλ». Στην 1η αγωνιστική τα Χανιά επικράτησαν του Ωρίωνα Χίου με 4-0. Το μεσημέρι τα Ταταύλα νίκησαν επίσης την ομάδα από το ακριτικό νησί με 4-2. Το απόγευμα είχαν κριθεί οι κάτοχοι των δύο θέσεων για την άνοδο, αλλά ο αγώνας των Χανίων με τα Ταταύλα αναδείκνυε ουσιαστικά τον πρωταθλητή της κατηγορίας και παρουσίαζε ζωηρό ενδιαφέρον. Ύστερα από συναρπαστική αναμέτρηση τα Χανιά έφτασαν στη νίκη με 4-2 κι έτσι μετά από τον τίτλο στη Β’ Εθνική Αττικής πήραν την πρωτιά και στα μπαράζ.

Σε τρεις Χανιώτισσες στηρίχτηκε η ομάδα με προεξάρχουσα την αειθαλή Αρχοντούλα Βολακάκη, μία από τις μεγαλύτερες αθλήτριες της ελληνικής επιτραπέζιας αντισφαίρισης γυναικών. Η πρώην πρωταθλήτρια Ελλάδας σημείωσε δύο νίκες και από μία είχαν η Ζωή Καζάκου και η Στέλλα Μαυροματάκη. Στο 3-2 των ομάδων η τελευταία έκαμψε τη Qi Xinyu με 3-2 σετ από 0-2 πίσω. Στην πορεία του στο πρωτάθλημα της Β’ Εθνικής Αττικής ο ΟΑ Χανίων είχε ακόμα στη σύνθεση τη Δέσποινα Κανταρά, την Αφροδίτη Μαρούλη και τη Μαρία Φρυτάκη. Στον πάγκο στο ΣΕΦ ήταν ο επί χρόνια προπονητής του σωματείου Μιχάλης Αγγελίδης.

Οι νίκες του ΑΟ Ταταύλα στο ντέρμπι για την πρωτιά ήρθαν από την κινεζικής καταγωγής αθλήτρια και τη Γεωργία Χατζηλυγερούδη. Την τριάδα συμπλήρωσε η Ιφιγένεια Ισαμπάλογλου, ενώ στη διάρκεια της σεζόν αγωνίστηκαν ακόμα η Ρένα Φυλακούρη και η Μαρία Αθανασοπούλου. Προπονητής της ομάδας ο Δημήτρης Παπαδημητρίου.

Στα μπαράζ ανόδου της Β’ Εθνικής ανδρών σχηματίστηκαν δύο γκρουπ. Οι δύο πρώτες ομάδες από το κάθε ένα πηγαίνουν στα χιαστί αυριανά ματς και διεκδικούν τις δύο θέσεις για την άνοδο στην Α2.

Στο 1ο γκρουπ έφτασαν στην κορυφή οι Σάρισες Φλώρινας. Κατέβαλαν τον ΑΣ Το Γυμνάσιο και τον ΑΣΕΑ Κεφαλονιά & Ιθάκη με 4-1 και τον ΑΟ Ξυλοκάστρου με 4-0. Στα ημιτελικά πηγαίνει με τη 2η θέση στο γκρουπ και η ομάδα της Κορινθίας. Επικράτησε 4-3 του Γυμνασίου και 4-2 του ΑΣΕΑ Κεφαλονιά & Ιθάκη. Στην τελευταία αγωνιστική το Γυμνάσιο νίκησε την (πρωτοεμφανιζόμενη στη διοργάνωση) ομάδα από το νησί του Ιονίου με 4-1 και τερμάτισε στην 3η θέση του γκρουπ.

Στο 2ο γκρουπ πρώτευσε η ΧΑΝ Θεσσαλονίκης. Νίκησε 4-3 τον ΔΑΟ Ταύρου και 4-0 τον ΟΑΑ Ηρακλείου Κρήτης και τον Έσπερο Καλλιθέας. Ο ΔΑΟΤ πήρε τη 2η θέση για την είσοδο στην τελική 4άδα. Επιβλήθηκε με 4-1 του Εσπέρου και με 4-0 του ΟΑΑ Ηρακλείου. Το ματς της ΧΑΝΘ με τον ΔΑΟΤ υπήρξε συγκλονιστικό. Κράτησε σχεδόν 3,5 ώρες και στο καθοριστικό διπλό ο Θανάσης Τζενίδης και ο Αντώνης Παύλοζας έκαμψαν τους Παντελή Τριανταφυλλίδη/Ηρακλή Κερασίδη με 3-2 σετ κάνοντας ανατροπή στην … ανατροπή. Στο 2-0 σετ υπέρ τους είδαν τους αντιπάλους να γυρίζουν την κατάσταση και να έχουν δύο ματς μπολ με 10-8, αλλά επικράτησαν με 4 διαδοχικούς πόντους.

Ο ΠΟΚ Έσπερος επιβλήθηκε του ΟΑΑ Ηρακλείου με 4-0 και πήρε την 3η θέση στο γκρουπ. Το πρωί, στα προμπαράζ της Λοιπής Χώρας, δεν «κατέβηκε» από τη Χίο ο Γ.Σ. Νηρέας Καρδαμύλων και ο ΟΑΑ Ηρακλείου Κρήτης πέρασε άνευ αγώνα στα μπαράζ.

Οι καθοριστικοί ημιτελικοί για τις θέσεις ανόδου διεξάγονται αύριο στις 11:00 και τις 14:00 θ’ ακολουθήσουν ο τελικός και ο αγώνας για τις θέσεις 3-4 για πλήρη κατάταξη.

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Πινγκ Πονγκ