fbpx

Πανελλήνιο Π/Κ: Δύο χρυσά μετάλλια στα ατομικά παίδων ο Κοσμάς, πρωταθλήτρια Ελλάδας στο απλό κορασίδων η Qi Xinyu (pics)

Πανελλήνιο Π/Κ: Δύο χρυσά μετάλλια στα ατομικά παίδων ο Κοσμάς, πρωταθλήτρια Ελλάδας στο απλό κορασίδων η Qi Xinyu (pics)

Ο Γιώργος Κοσμάς στο απλό παίδων και η κινεζικής καταγωγής Qi Xinyu στο απλό κορασίδων είναι οι πρωταθλητές Ελλάδας στην επιτραπέζια αντισφαίριση για την περίοδο 2022-2023.

Ο15χρονος Γιαννιώτης του ΔΑΟ Ταύρου στον συναρπαστικό τελικό έκαμψε τον Γιάννη Κούτρα του Ποσειδώνα Λουτρακίου με 4-2 σετ. Επιπλέον, αναδείχτηκε πανελληνιονίκης στο διπλό παίδων με τον συμπαίκτη του στον ΔΑΟ Ταύρου Πέτρο Λιώτση.

Η Qi Xinyu, που είναι μόνιμη κάτοικος Αθηνών και άρχισε μόλις φέτος, στα 14 της, να αγωνίζεται στις διοργανώσεις του αθλήματος ευτύχησε να πανηγυρίσει αμέσως πανελλήνιο τίτλο. Στον τελικό η αθλήτρια του ΑΟ Ταταύλα έκαμψε τη Μαύρα Κοντοπούλου με 4-1 σετ. 

Στο διπλό κορασίδων είναι πρωταθλήτριες Ελλάδας η Άλκηστις Κασίμη και η Μαύρα Κοντοπούλου του ΠΚΔ Ταύρο, ενώ θυμίζουμε ότι πρώτο από τα ατομικά αγωνίσματα είχε γίνει την Παρασκευή το διπλό μικτό παίδων-κορασίδων, όπου το χρυσό μετάλλιο κατέκτησαν ο Κώστας Φάκαρος και η Βασιλική Μπουλά (Ποσειδών Λουτρακίου/Ωρίων ΑΠΟ Χίου).

Το Πανελλήνιο πρωτάθλημα οργανώθηκε εξαιρετικά από την ομοσπονδία με τη βοήθεια του τοπικού Ποσειδώνα και σε συνεργασία με τον δήμο Λουτρακίου-Περαχώρας-Αγίων Θεοδώρων και η πόλη με τη μεγάλη παράδοση στο άθλημα παίρνει θετικές κριτικές και για τη διεξαγωγή κορυφαίας διοργάνωσης.

Οι εκπλήξεις στα ταμπλό

Στο απλό του Πανελληνίου καταγράφηκαν εκπλήξεις, γεγονός που τονίζει αυτή την όμορφη μεριά του αθλήματος, την ιδιαιτερότητα των Πανελλήνιων πρωταθλημάτων, αλλά και την παρουσία πολλών ικανότατων αθλητών, που αυξάνουν τον συναγωνισμό. Στον γύρο των «16» στα αγόρια προκάλεσαν μεγάλη αίσθηση δύο Εβρίτες. Ο Δημήτρης Τζιαμαλίδης απέκλεισε τον Κώστα Φάκαρο (νούμερο 3 του αγωνίσματος) με 3-2 σετ και ο Θεοφάνης Μήτκας του Εθνικού Αλεξανδρούπολης τον Γιάννη Κιοσελόγλου (Νο 4) με το ίδιο σκορ. 

Στον ίδιο γύρο των κοριτσιών απρόβλεπτη ήταν και η επικράτηση της Άντζελας Νούρε (Νο 11) απέναντι στο 3ο φαβορί, τη Στέλλα Μαυροματάκη με 3-1 σετ. Στο διπλό κορασίδων εξάλλου, οι φιναλίστ Μήτκα και Τζενίδη είχαν αφήσει στα προημιτελικά εκτός μεταλλίων το 2ο φαβορί, τις Στέλλα Μαυροματάκη/Γεωργία Σπανού από τα Χανιά και τις Σάρισες Φλώρινας αντίστοιχα, με 3-2 σετ.

Στον τελικό του διπλού παίδων είχαμε αθλητές μόνο εκτός Αττικής, οι οποίοι πρόσφεραν σασπένς και θέαμα. Ο Γιώργος Κοσμάς από τα Ιωάννινα και ο Πέτρος Λιώτσης από τη Χίο, δεξιόχειρες αμφότεροι συνδυάστηκαν εξαιρετικά και με 3-1 σετ κατέκτησαν την πρωτιά με αντιπάλους τον αριστερόχειρα Κωνσταντίνο Αλεξούδη από την Ορεστιάδα και τον Γιάννη Κούτρα από το Λουτράκι (Φιλία και Ποσειδών αντίστοιχα). Οι συμπαίκτες στον ΔΑΟ Ταύρου ήταν πολύ σταθεροί μετά το 1-1 και εφάρμοσαν καλύτερη τακτική, απέναντι σε ζευγάρι που δεν είχε αρκετές ευκαιρίες να προπονηθεί μαζί (12-10, 3-11, 11-7, 11-6).

Στα ημιτελικά οι Κούτρα/Αλεξούδης νίκησαν τους Ραφαήλ Δήμο/Γρηγόρη Τσιλόπουλο με 3-1 σετ και οι Κοσμάς/Λιώτσης τους Δημήτρη Τζιαμαλίδη/Γιώργο Γιώτη με 3-0 σετ. Οι τελευταίοι (Νο 5) απέκλεισαν νωρίτερα σήμερα με το εμφατικό 3-0 σετ το 3ο φαβορί τους Φάκαρο/Κιοσελόγλου.

Στον τελικό του διπλού κορασίδων συναντήθηκαν οι Μαύρα Κοντοπούλου/Άλκηστις Κασίμη, που συνεργάζονται χρόνια στο αγώνισμα με τις 13χρονες Χριστίνα Τζενίδη/Άννα Μήτκα. Οι αθλήτριες του ΠΚΔ Ταύρου ήταν και 1ο φαβορί, αλλά το επιβεβαίωσαν δύσκολα με 3-1 σετ απέναντι σε δίδυμο που άρχισε ως νούμερο 6 και εντυπωσίασε με την απόδοσή του. Στο κλείσιμο της παρουσίας τους στις κορασίδες οι Κασίμη/Κοντοπούλου κατέκτησαν πανελλήνιο τίτλο και σε αυτό το αγώνισμα. Πήραν οριακά τα δύο πρώτα σετ, δέχτηκαν τη μείωση του σκορ και τελικά έφτασαν στη νίκη με 3-1 σετ (11-9, 12-10, 7-11, 11-8). Οι Βορειοελλαδίτισσες έφτασαν στον τελικό ούσες ακόμα στην κατηγορία των παγκορασίδων κι αυτό αναμφίβολα συνιστά επιτυχία.   

Στα ημιτελικά οι Κοντοπούλου/Κασίμη λύγισαν με 3-2 σετ τις Qi Xinyu/Αφροδίτη Μαρούλη, ενώ η Τζενίδη με τη Μήτκα απέκλεισαν τις Βασιλική Μπουλά/Άντζελα Νούρε με 3-0 σετ.

Οι νικητές και οι νικήτριες σε κάθε αγώνισμα:

ΣΤΟ ΑΠΛΟ ΠΑΙΔΩΝ:
1. Γιώργος Κοσμάς (ΔΑΟ Ταύρου)
2. Γιάννη Κούτρα (Ποσειδών Λουτρακίου)
3. Πέτρος Λιώτσης (ΔΑΟ Ταύρου)
-. Ραφαήλ Δήμος (ΔΑΟ Ταύρου)

ΣΤΟ ΑΠΛΟ ΚΟΡΑΣΙΔΩΝ:
1. Qi Xinyu (ΑΟ Ταταύλα)
2. Μαύρα Κοντοπούλου (ΠΚΔ Ταύρου)
3. Άντζελα Νούρε (Ωρίων ΑΠΟ Χίου)
-. Άλκηστις Κασίμη (ΠΚΔ Ταύρου)

ΣΤΟ ΔΙΠΛΟ ΠΑΙΔΩΝ:
1. Γιώργος Κοσμάς/Πέτρος Λιώτσης (ΔΑΟ Ταύρου)
2. Γιάννη Κούτρα/Κωνσταντίνος Αλεξούδης (Ποσειδών Λουτρακίου/Φιλία Ορεστιάδας)
3. Δημήτρης Τζιαμαλίδης/Γιώργος Γιώτης (Φιλία Ορεστιάδας)
-. Ραφαήλ Δήμος/Γρηγόρης Τσιλόπουλος (ΔΑΟ Ταύρου)

ΣΤΟ ΔΙΠΛΟ ΚΟΡΑΣΙΔΩΝ:
1. Μαύρα Κοντοπούλου/Άλκηστις Κασίμη (ΠΚΔ Ταύρου)
2. Χριστίνα Τζενίδη/Άννα Μήτκα (ΧΑΝ Θεσσαλονίκης)
3. Qi Xinyu/Αφροδίτη Μαρούλη (ΑΟ Ταταύλα/ΟΑ Χανίων)
-. Βασιλική Μπουλά/Άντζελα Νούρε (Ωρίων ΑΠΟ Χίου)

ΣΤΟ ΔΙΠΛΟ ΜΙΚΤΟ:
1. Κώστας Φάκαρος/Βασιλική Μπουλά (Ποσειδών Λουτρακίου/Ωρίων ΑΠΟ Χίου)
2. Πέτρος Λιώτσης/Άλκηστις Κασίμη (ΔΑΟ Ταύρου/ΠΚΔ Ταύρου)
3. Γιάννης Κιοσελόγλου/Qi Xinyu (Ποσειδών Λουτρακίου/ΑΟ Ταταύλα)
-. Δημήτρης Γεωργαλλίδης/Χρυσούλα Καμπουράκη (ΣΠΑ Λυκόβρυσης Πεύκης/ΓΑΣ Ελευσίς)

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Πινγκ Πονγκ