fbpx

Europe Cup: Πρωταθλήτρια η Ενεμπόν του Γιάννη Σγουρόπουλου

Europe Cup: Πρωταθλήτρια η Ενεμπόν του Γιάννη Σγουρόπουλου

Πρωταθλήτρια για το Europe Cup της περιόδου 2022-23 στέφθηκε η Ενεμπόν του Γιάννη Σγουρόπουλου, καθώς επικράτησε στο χθεσινοβραδινό δεύτερο τελικός της Πολωνικής Ντζιάλντοβο με 3-1, καλύπτοντας την ήττα με 3-2 στον πρώτο τελικό.

Αυτή είναι δεύτερη φορά που κατακτά τη διοργάνωση μετά το 2019, χάρη σε δύο νίκες του Σουηδού Κρίστιαν Κάρλσον και μία του Τσουάν Τσι Γιουάν από την Ταϊπέι. Ο Έλληνας αθλητής, που δεν χρησιμοποιήθηκε στον επαναληπτικό, έφτασε σε μία ακόμα πρωτοφανή διάκριση στην καριέρα του, πανηγύρισε ένα ακόμα ευρωπαϊκό τρόπαιο, αυτή τη φορά σε συλλογικό επίπεδο.

Είναι ο δεύτερος Έλληνας, που το καταφέρνει με ξένο κλαμπ, μετά τον Καλλίνικο Κρεάνγκα, ο οποίος είχε ανάλογη πρωτιά με την επίσης γαλλική Μονπελιέ το 2003. Είχε δε, μεγάλη συμβολή στον δρόμο προς τον τίτλο, καθώς ήταν στα βασικά στελέχη της ομάδας από την αρχή της σεζόν στο Champions League, και έπειτα στο Europe Cup.

Επιπλέον, ο Σγουρόπουλος έβαλε το κερασάκι στην τούρτα σε μία πολύ παραγωγική, για τα γαλανόλευκα χρώματα, σεζόν, όπου ο Ολυμπιακός κατέκτησε το Europe Trophy ανδρών, οι Σάρισες Φλώρινας πήραν τη 2η θέση στο Europe Trophy γυναικών, ο Παναθηναϊκός μπήκε στην 8άδα του Europe Cup γυναικών και νωρίτερα είχε κάνει την ιστορική αρχή για ελληνικό σωματείο στο Champions League και τέλος η πολωνική Μπογκόρια του Παναγιώτη Γκιώνη προχώρησε μέχρι την 4άδα στο Europe Cup ανδρών.

Η μοναδική αλλαγή στη σύνθεση έγινε από την Ενεμπόν όπου ο προπονητής Άντριαν Κριζάν είχε στον πάγκο αυτή τη φορά τον Σγουρόπουλο και χρησιμοποίησε τον Δανό Άντερς Λιντ. Ο Κάρλσον ήταν και πάλι μεγάλος πρωταγωνιστής, καθώς δύο νίκες είχε πετύχει και στον χαμένο πρώτο τελικό. Το πολύ καλό για τους Γάλλους είναι ότι ο πολύπειρος Τσουάν Τσι Γιουάν έδειξε σε αυτό το ματς το καλό του αγωνιστικό πρόσωπο και όταν έκανε το 2-0 έδωσε στην ομάδα του και τον αέρα του φαβορί.

Αναλυτικά η εξέλιξη του αγώνα Ενεμπόν-Ντζιάλντοβο 3-1:
Κρίστιαν Κάρλσον–Τζόναθαν Γκροθ 3-0 (11-6, 11-3, 11-1)
Τσουάν Τσι Γιουάν-Γιακούμπ Ντίγιας 3-1 (11-7, 9-11, 11-6, 11-1)
Άντερς Λιντ-Κάι Κονίσι 1-3 (9-11, 11-9, 2-11, 6-11)
Κάρλσον-Ντίγιας 3-0 (12-10, 11-9, 11-6)

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Πινγκ Πονγκ