fbpx

Πανελλήνιο Α/Γ: Πρωταθλητές Ελλάδας στο μικτό διπλό οι Σταματούρος και Παπαδημητρίου

Πανελλήνιο Α/Γ: Πρωταθλητές Ελλάδας στο μικτό διπλό οι Σταματούρος και Παπαδημητρίου

Πρωταθλητές Ελλάδος στο διπλό μικτού ανδρών-γυναικών στην επιτραπέζια αντισφαίριση αναδείχθηκαν οι Γιώργος Σταματούρος και η Μαλαματένια Παπαδημητρίου, για την περίοδο 2022-2023. Το δίδυμο του Ολυμπιακού κατέκτησε στο Αμύνταιο της Φλώρινας τον τίτλο στην επανεμφάνιση του αγωνίσματος στο πρόγραμμα του Πανελληνίου πρωταθλήματος ύστερα από 13 χρόνια.

Στον τελικό, που έκλεισε νωρίς το βράδυ στις 25/03, ανήμερα της εθνικής επετείου, το πρώτο μέρος της κορυφαίας διοργάνωσης, κατέβαλλε τους Γιώργο Κωνσταντινόπουλο και Κωνσταντίνα Παρίδη του Παναθηναϊκού με 3-1 σετ. Νωρίτερα είχαν ολοκληρωθεί οι αγώνες του Σαββάτου στο απλό και το διπλό σε άνδρες και γυναίκες.

Το διπλό μικτό άρχισε από τον γύρο των «32» με συνολικά 21 συμμετοχές. Για το χρυσό μετάλλιο αναμετρήθηκαν τα δύο πρώτα φαβορί, με τους Γ. Κωνσταντινόπουλο/Παρίδη να είναι στην κορυφή των νοκ άουτ και τους Σταματούρο/Παπαδημητρίου στη βάση. Αποδείχτηκε κρίσιμο το 1ο σετ, όπου οι αθλητές του Ολυμπιακού γύρισαν την κατάσταση από 6-8. Έκαναν με διαφορά το 2-0 στα σετ και όταν το ζευγάρι του Παναθηναϊκού μείωσε το σκορ, έδειξαν μεγάλη σταθερότητα για να φτάσουν στο τελικό 3-1.

Στα ημιτελικά τα φαβορί επικράτησαν σχετικά εύκολα. Εκεί αποκλείστηκαν ο Σωκράτης Γιαννούτσος με την Ευαγγελία Μεραμβελλιωτάκη του Ολυμπιακού και ο Κωνσταντίνος Κωνσταντινόπουλος με τη Χριστίνα Αθανασοπούλου (Παναθηναϊκός/Φοίνικας Αγίας Σοφία Πειραιά) και κατέκτησαν το χάλκινο μετάλλιο.

Νωρίτερα, στα προημιτελικά, ο Γιαννούτσος με τη Μεραμβελλιωτάκη έφτασαν στη νίκη με 3-2 απέναντι στους Γεράσιμο Χατζηλυγερούδη/Ιωάννα Γερασιμάτου με απίστευτη ανατροπή από 4-10 στο 5ο σετ. Παράλληλα, οι Κ. Κωνσταντινόπουλος/Αθανασοπούλου απέκλεισαν με 3-0 σετ το 3ο φαβορί, τους Τάσο Ρηνιώτη/Αλίκη Κιούφη. Την απονομή των επάθλων έκανε ο β’ αντιπρόεδρος της ΕΦΟΕπΑ και πρόεδρος του ΑΣΕΑ Σάρισες Φλώρινας Γιώργος Λυγούρας.

Τα αποτελέσματα της 8άδας:
Γιώργος Κωνσταντινόπουλος/Κωνσταντίνα Παρίδη (Παναθηναϊκός)-Ζήσης Δουκέρης/Χρυσή Φωτιάδου (ΟΑ Χανίων-ΑΕΚ) 3-1

Κωνσταντίνος Κωνσταντινόπουλος/Χριστίνα Αθανασοπούλου (Παναθηναϊκός/Φοίνικας Πειραιά)-Τάσος Ρηνιώτης/Αλίκη Κιούφη (Ολυμπιακός) 3-0

Σωκράτης Γιαννούτσος/Ευαγγελία Μεραμβελλιωτάκη (Ολυμπιακός)-Γεράσιμος Χατζηλυγερούδης/Ιωάννα Γερασιμάτου (Ταταύλα/ΑΕΚ) 3-2

Γιώργος Σταματούρος/Μαλαματένια Παπαδημητρίου (Ολυμπιακός)-Αλέξανδρος Μαδέσης/Στέλλα Τζαρίδου (ΑΕΚ/ΧΑΝ Θεσσαλονίκης) 3-0

Τα αποτελέσματα της 4άδας:
Γ. Κωνσταντινόπουλος/Παρίδη-Κ. Κωνσταντινόπουλος/Χριστίνα Αθανασοπούλου 3-0
Σταματούρος/Παπαδημητρίου-Γιαννούτσος/Μεραμβελλιωτάκη 3-0

Η εξέλιξη του τελικού:
Γ. Κωνσταντινόπουλος/Παρίδη-Σταματούρος/Παπαδημητρίου 1-3 (8-11, 5-11, 11-8, 3-11)

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Πινγκ Πονγκ