fbpx

Η γιορτή της ΕΦΟΕπΑ στο Αμφιθέατρο της ΕΟΕ (pics)

Η γιορτή της ΕΦΟΕπΑ στο Αμφιθέατρο της ΕΟΕ (pics)

Η Ελληνική Φίλαθλη Ομοσπονδία Επιτραπέζιας Αντισφαίρισης την Παρασκευή (24/2) πραγματοποίησε μια λαμπρή τελετή βραβεύσεων στο φιλόξενο Αμφιθέατρο της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής.

Συγκεκριμένα, απένειμε τιμές σε ομάδες, αθλητές και παράγοντες του αθλήματος, όπως και τα έπαθλα στα σωματεία, που πρωταγωνίστησαν τα τελευταία χρόνια στα πρωταθλήματα και βέβαια έκοψε την πρωτοχρονιάτικη πίτα της.

Συγκίνηση και μάλιστα διαφορετική στο πρώτο μέρος, αρχικά γιατί έγινε αναφορά σε ανθρώπους του αθλήματος, που δεν είναι πια ανάμεσά μας και ιδιαιτέρως στον εμβληματικό πρώην πρόεδρο της ΕΦΟΕπΑ και πρωταθλητή Χρήστο Χριστοδουλάτο κι έπειτα διότι βραβεύτηκε και μίλησε ο τέως πρόεδρος της ομοσπονδίας Μανώλης Κολυμπάδης, που σφράγισε διοικητικά μία μακρά περίοδο τεσσάρων δεκαετιών.

Η εκδήλωση περιλάμβανε πρώτα τις ειδικές βραβεύσεις, μετά την απονομή των επάθλων στις ομάδες, οι οποίες κατέλαβαν τις 3 πρώτες θέσεις των διασυλλογικών πρωταθλημάτων μέσα στο χρονικό διάστημα από την περίοδο 2016-2017 έως την περίοδο 2021-2022 (με εξαίρεση εθνικές κατηγορίες, στις οποίες είχαν γίνει ήδη οι απονομές στους αγωνιστικούς χώρους και φυσικά την περίοδο 2020-2021, που είχε ακυρωθεί λόγω κορωνοϊού) και τέλος την κοπή της βασιλόπιτας.

Στο άνοιγμα της πάντως, βάρυνε κάπως η ατμόσφαιρα διότι προβλήθηκε αφιερωματικό βίντεο στον Χρήστο Χριστοδουλάτο, ο οποίος έφυγε από τη ζωή στα μέσα Νοεμβρίου του 2022, αλλά και φωτογραφίες άλλων ανθρώπων του χώρου, που έφυγαν από κοντά μας τα τελευταία χρόνια: Του παλιού διεθνή άσου Μανώλη Διακάκη, των παραγόντων Αλέκου Κωνσταντινόπουλου, Σταύρου Μιτακίδη, Γιάννη Πετσίβα, του διαιτητή Πασχάλη Γλώσση και του προπονητή Λούμπο Γκεοργκίεφ. Για όλους κρατήθηκε κι ενός λεπτού σιγή.

Οι βραβεύσεις των αθλητών

Στις ατομικές ειδικές βραβεύσεις ήταν και τρεις πρωταθλητές μας, οι οποίοι δεν μπόρεσαν να παραστούν λόγω αγωνιστικών υποχρεώσεων με τις ξένες ομάδες τους. Ο Παναγιώτης Γκιώνης βραβεύτηκε για τις 5 συνεχόμενες συμμετοχές σε Ολυμπιακούς Αγώνες (παρέλαβαν την πλακέτα οι γονείς του), ο Γιάννης Σγουρόπουλος για τους 4 ευρωπαϊκούς τίτλους, 2 στο απλό εφήβων και 2 στο απλό Νέων ανδρών (το βραβείο πήρε εκ μέρους του ο Κώστας Βατσακλής) και ο Κωνσταντίνος Αγγελάκης για το γεγονός ότι είχε τις περισσότερες πρωτιές στον μηνιαίο ελληνικό πίνακα αξιολόγησης των ανδρών από το 2017, που είχε γίνει η αμέσως προηγούμενη γιορτή βραβεύσεων της ομοσπονδίας, μέχρι σήμερα (το βραβείο παρέλαβαν οι γονείς του). Στο βίντεο γουόλ μεταδόθηκαν μηνύματα, που από το εξωτερικό ετοίμασαν οι διεθνείς μας για τη γιορτή.

Οι βραβεύσεις συνεχίστηκαν με τον Κώστα Λαγογιάννη τον σπουδαίο διεθνή αθλητή μας και ρέκορντμαν στα διασυλλογικά πρωταθλήματα Ελλάδας (14), ο οποίος αποχώρησε πέρσι από τη δράση.

Σειρά στις βραβεύσεις πήρε η γυναικεία ομάδα του Παναθηναϊκού για το πρώτο ευρωπαϊκό τρόπαιο στην ιστορία του σωματείου, καθώς και της ελληνικής επιτραπέζιας αντισφαίρισης με την κατάκτηση του EuropeTrophy 2022. Την ομάδα αποτέλεσαν η Κατερίνα Τόλιου, η Έλσα Τέρπου, η Μαρία Αρτσέτου, η Ουγγαρέζα Σάντρα Πέργκελ και η Σλοβένα Άνα Τοφάντ και στην τεχνική καθοδήγηση ήταν ο Λευτέρης Μάκρας και ο Νίκος Ζέρβας.

Η Κατερίνα Τόλιου πήρε και ατομικό βραβείο για το γεγονός ότι είχε τις περισσότερες πρωτιές στον μηνιαίο ελληνικό πίνακα αξιολόγησης των γυναικών, επίσης από το διάστημα από την αρχή του 2017 έως το τέλος του 2022.

Ακολούθησαν δύο βραβεύσεις σε στελέχη του αθλήματος που διαπρέπουν στο εξωτερικό σε οργανωτικό επίπεδο. Στην Τίνα Κρόττα με αφορμή το γεγονός ότι έγινε η πρώτη επαγγελματίας επιδιαιτήτρια στον κόσμο στην επιτραπέζια αντισφαίριση, ενώ είναι παράλληλα και πρόεδρος της Επιτροπής της Διεθνούς Ομοσπονδίας για τις αγωνιστικές δραστηριότητες στα άτομα με αναπηρίες και στον Δημοσθένη Μεσσήνη για την εξέλιξή του ως competitionmanagerτης παγκόσμιας ομοσπονδίας και της παρουσίας του σε κορυφαίες διεθνείς διοργανώσεις.

Στο πρόσωπο των δύο τελευταίων βραβευθέντων τιμήθηκαν όλα εκείνα τα παιδιά, που παρά τις γνωστές δυσκολίες του εκπαιδευτικού συστήματος καταφέρνουν να συνδυάζουν θαυμάσια σπουδές και πρωταθλητισμό. Η Ελισάβετ Χατζηκύρκα από την Αλεξανδρούπολη και ο Ζήσης Δουκέρης από την Αθήνα αγωνίστηκαν το 2019 στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα νέων με τις εθνικές ομάδες νεανίδων και εφήβων αντίστοιχα. Βρίσκονταν ταυτόχρονα σε πολύ υψηλές θέσεις στους πίνακες αξιολόγησης της κατηγορίας τους, είχαν και πανελλήνια μετάλλια και όταν ήρθε η ώρα τα πήγαν εξαιρετικά και στις εισαγωγικές εξετάσεις. Η Χατζηκύρκα έγραψε 18.400 χωρίς τη χρήση μορίων και πέρασε Ηλεκτρολόγων μηχανικών και μηχανικών ηλεκτρονικών υπολογιστών ΑΠΘ. Ο Δουκέρης έγραψε με τα μόρια 8% 18.300 και πέρασε στην Νομική Αθηνών. Θερμό βεβαίως ήταν το χειροκρότημα και γι’ αυτά τα παιδιά, απλά η Χατζηκύρκα δεν μπόρεσε να είναι παρούσα στη γιορτή.

Σε μικρές παρενθέσεις ανάμεσα στις ειδικές βραβεύσεις ο Νίκος Γραμμένος και η Ξένια Στάθη αναφέρθηκαν με λόγια και με εικόνα σε ορισμένες ιδιαίτερες στιγμές στη διάρκεια της θητείας της νέας διοίκησης.

Μετά έγιναν οι απονομές των επάθλων στα σωματεία και τέλος η κοπή της πίτας απ’ όλα τα μέλη της διοίκησης, που ήταν στην αίθουσα.

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Πινγκ Πονγκ