fbpx

Pro A: Πρώτη νίκη για τον Γιάννη Σγουρόπουλο στο Γαλλικό πρωτάθλημα

Pro A: Πρώτη νίκη για τον Γιάννη Σγουρόπουλο στο Γαλλικό πρωτάθλημα

Την πρώτη του νίκη στη Γαλλική λίγκα επιτραπέζιας αντισφαίρισης «Pro A» πέτυχε ο Γιάννης Σγουρόπουλος. Στο νικηφόρο εκτός έδρας ματς της Ενεμπόν επί της Καέν με 3-0, στο πλαίσιο της 13ης αγωνιστικής, ο τετράκις πρωταθλητής Ευρώπης των νεαρών ηλικιών επικράτησε σε απόλυτα ισορροπημένη αναμέτρηση 3-2 σετ του Γάλλου πρωταθλητή Στεφάν Ουές, ο οποίος έχει αγωνιστεί και με τα χρώματα του ΑΣ Πέρα Αθηνών στο παρελθόν.

Χωρίς να έχει συμμετοχή σε όλους τους αγώνες, ο Σγουρόπουλος είχε να εμφανίσει μέχρι προχθές Τρίτη (07/02) αξιόλογες εμφανίσεις και κάποιες οριακές ήττες, και το γεγονός ότι έφτασε τον Φεβρουάριο τελικά, στο πρώτο του θετικό αποτέλεσμα με τη νέα του ομάδα στην ProA, μαρτυρά και το γιατί η Γαλλία διαθέτει ένα από τα κορυφαία διασυλλογικά πρωταθλήματα της Ευρώπης.

Η Ενεμπόν συνεχίζει στην 1η θέση της βαθμολογίας και ετοιμάζεται τώρα για τους ημιτελικούς του Europe Cup με την επίσης γαλλική Ποντουάζ Σερζί. Στις 13/02 ο πρώτος αγώνας στην έδρα της Ποντουάζ (ζωντανή μετάδοση στις 20:30 από το ETTU TV στο λινκ https://www.ettu.tv/en-int/playerpage/1577790), και δύο μέρες αργότερα θα γίνει ο επαναληπτικός στο αθλητικό κέντρο της Ενεμπόν (επίσης στις 20:30 στο λινκ https://www.ettu.tv/en-int/playerpage/1577794).

Στα κορυφαία εθνικά πρωταθλήματα της Γαλλίας έχουν συμμετοχή τρεις ακόμα Έλληνες. Κυρίως η Κατερίνα Τόλιου και η Ελισάβετ Τέρπου στην Pro Β των γυναικών, ενώ ελάχιστα ματς έχει δώσει και ο Γιάννης Βλοτινός στην Pro Β ων ανδρών.

Στην τελευταία αγωνιστική των γυναικών, την 9η, αναμετρήθηκαν οι ομάδες των δύο πρωταθλητριών μας, αλλά δεν καταγράφηκε «εμφύλιος». Η Ισί Λε Μουλινό της Τέρπου νίκησε 3-1 εντός έδρας τη Ρεν της Τόλιου με απούσες και τις δύο αθλήτριες της εθνικής μας ομάδας γυναικών. Στην κατάταξη η Ρεν είναι στην 5η θέση με 17 βαθμούς και η Ισί Λε Μουλινό στην 7η με 11 βαθμούς.

Στη 2η λίγκα των ανδρών η Σεν Πιερέζ βρίσκεται στην 11η θέση με 15 βαθμούς με τον ρέκορντμαν των πανελλήνιων τίτλων Βλοτινό να μην έχει αγωνιστεί το τελευταίο χρονικό διάστημα.

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Πινγκ Πονγκ