fbpx

5ο αναπτυξιακό τουρνουά: Νικήτρια στις νεανίδες η Στέλλα Τζαρίδου – Στους εφήβους ο Αλεσσάντρο Φέλτσερ

5ο αναπτυξιακό τουρνουά: Νικήτρια στις νεανίδες η Στέλλα Τζαρίδου – Στους εφήβους ο Αλεσσάντρο Φέλτσερ

Το 5ο αναπτυξιακό τουρνουά της φετινής σειράς της ΕΦΟΕπΑ (Ελληνική Φίλαθλη Ομοσπονδία Επιτραπέζιας Αντισφαίρισης, που ήταν παράλληλα και το 1ο που φιλοξενήθηκε στο ανατολικό προάστιο της συμπρωτεύουσας, συγκέντρωσε 245 αθλητές και αθλήτριες (με 9 απουσίες της τελευταίας στιγμής), τους περισσότερους από κάθε άλλο ανοιχτό πρωτάθλημα φέτος μετά τους 203 στην Αθήνα και τους 201 στον Βόλο και άφησε εξαιρετικές εντυπώσεις.

Τους αγώνες διοργάνωσε η Τοπική Επιτροπή Βόρειας Ελλάδας της Ομοσπονδίας, με την υποστήριξη του Δήμου Πυλαίας-Χορτιάτη. Το χρυσό μετάλλιο κατέκτησαν ο Αλεσσάντρο Φέλτσερ στους εφήβους, η Στέλλα Τζαρίδου στις νεάνιδες, ο Γιώργος Κοσμάς στους παίδες, η Ειρήνη Χρυσοστομίδου στις κορασίδες

Στους εφήβους (παιδιά έως 19 ετών) έφτασε στο ψηλότερο σκαλί του βάθρου το νούμερο 2, ο Αλεσσάντρο Φέλτσερ. Στον τελικό επιβλήθηκε με 3-1 σετ του αριστερόχειρα Αθανάσιου Τζενίδη και πήρε το πρώτο του χρυσό φέτος (11-6, 11-4, 9-11, 11-4). Επιτυχία και η πορεία του φιναλίστ, καθώς προχώρησε από το νούμερο 7 στα seeding.

Στις νεάνιδες πρώτευσε επίσης το νούμερο 2, η Στέλλα Τζαρίδου. Σε υπέροχο και πολύ ενδιαφέροντα στη διακύμανση, τελικό, έκαμψε τη Λεμονιά Γκαϊντατζή με 3-2 από 0-2 πίσω στα σετ (8-11, 11-13, 12-10, 11-3, 12-10). Η Τζαρίδου είχε κατακτήσει την πρωτιά και στην Αλεξανδρούπολη.

Στους παίδες (αθλητές έως 15 ετών) ο Γιάννη Κούτρα και ο Γιώργος Κοσμάς συναντήθηκαν σ’ έναν ακόμα τελικό αναπτυξιακού μετά από τον Οκτώβριο, στον Βόλο. Αυτή τη φορά επικράτησε ο δεύτερος, προχωρώντας από τη βάση του ταμπλό.

Ο Γιαννιώτης διεθνής πήρε τη νίκη με 3-1 σετ, πανηγύρισε το παρθενικό του χρυσό μετάλλιο σε αυτή την κατηγορία των αναπτυξιακών και υποχρέωσε τον Λουτρακιώτη κάτοχο τριών τίτλων στην πρώτη του ήττα στον θεσμό για φέτος (6-11, 13-11, 11-6, 11-4).

Στον τελικό των κορασίδων προκρίθηκαν στον τελικό, με ανατροπές προγνωστικών, η Ειρήνη Χρυσοστομίδου και η Χριστίνα Τζενίδη. Η αθλήτρια από τη Φλώρινα έκαμψε στα ημιτελικά με 3-2 σετ το 1ο φαβορί, τη Στέλλα Μαυροματάκη, ενώ η Θεσσαλονικιά κατέβαλλε με 3-1, επίσης στα ημιτελικά, το 2ο φαβορί, τη Γεωργία Σπανού (στην 8άδα είχε αποκλείσει στα 5 σετ την αδερφή της Ειρήνης, τη Νεστορία Χρυσοστομίδου).

Στο καθοριστικό παιχνίδι για την 1η θέση η Χρυσοστομίδου αναδείχτηκε νικήτρια με 3-2 σετ ύστερα από πολύ ισορροπημένη αναμέτρηση (12-10, 8-11, 8-11, 11-6, 11-8). Η Χρυσοστομίδου ήταν Νο 4, η 13χρονη Τζενίδη Νο 3.

Οι νικητές και ο νικήτριες σε κάθε κατηγορία:

Έφηβοι:
1. Αλεσσάντρο Φέλτσερ (ΑΣΕΑ Καβάλας)
2. Αθανάσιος Τζενίδης (ΧΑΝ Θεσσαλονίκης)
3. Γιάννης Μαλαμούδης (Ίφιτος Πατρών)

Νεανίδες:
1. Στέλλα Τζαρίδου (ΧΑΝ Θεσσαλονίκης)
2. Λεμονιά Γκαϊντατζή (ΑΕΚ)
3. Ευαγγελία Μεραμβελλιωτάκη (Ολυμπιακός)

Παίδες:
1. Γιώργος Κοσμάς (ΔΑΟ Ταύρου)
2. Γιάννη Κούτρα (Ποσειδών Λουτρακίου)
3. Θεοφάνης-Γιώργος Μήτκας (Εθνικός Αλεξανδρούπολης)

Κορασίδες:
1. Ειρήνη Χρυσοστομίδου (Σάρισες Φλώρινας)
2. Χριστίνα Τζενίδη (ΧΑΝ Θεσσαλονίκης)
3. Στέλλα Μαυροματάκη (ΟΑ Χανίων)

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Πινγκ Πονγκ