fbpx

Στη Θεσσαλονίκη το 5ο αναπτυξιακό τουρνουά της σεζόν με πάνω από 250 αθλητές (pic)

Στη Θεσσαλονίκη το 5ο αναπτυξιακό τουρνουά της σεζόν με πάνω από 250 αθλητές (pic)

Με ρεκόρ στις φετινές συμμετοχές η Θεσσαλονίκη είναι έτοιμη να οργανώσει με τον καλύτερο τρόπο ένα ακόμα αναπτυξιακό τουρνουά επιτραπέζιας αντισφαίρισης. Θα είναι το 5ο και προτελευταίο στη σεζόν 2022-2023 και φιλοξενείται αυτό το Σαββατοκύριακο 04-05/02 στο Πανόραμα, το οποίο γίνεται η τρίτη περιοχή της πόλης, που διεξάγει όπεν του θεσμού, μετά από την αίθουσα της Χ.Α.Ν.Θ. και τη Σίνδο.

Η Θεσσαλονίκη, που έχει να επιδείξει μεγάλη εμπειρία και προσφορά σε αγώνες μικρών ηλικιών, συνάντησε και φέτος τεράστια ανταπόκριση. Οι τελικές δηλώσεις συμμετοχής έφτασαν τις 254 και σίγουρα θα σημειωθεί σχετικό ρεκόρ στην τρέχουσα αγωνιστική χρονιά μετά τα 201 παιδιά στον Βόλο, τον περασμένο Οκτώβριο.

Πρόκειται να πάρουν μέρος 197 αθλητές και 57 αθλήτριες από 43 σωματεία όλης της χώρας και θα διαγωνιστούν πάλι σε 8 ηλικιακές κατηγορίες, όπως σταθερά συμβαίνει από την αρχή της περιόδου σε όλα τα όπεν. Η δράση θα καταγραφεί στο ευρύχωρο δημοτικό αθλητικό κέντρο Πανοράματος και τη διοργάνωση αναλαμβάνει η Τοπική Επιτροπή Βόρειας Ελλάδας της ΕΦΟΕπΑ με την υποστήριξη του Δήμου Πανοράματος–Πυλαίας.

Οι δηλώσεις είχαν φτάσει τις 256, αλλά δεν καλύφθηκε η προϋπόθεση να γίνει άλλη ηλικιακή κατηγορία. Οι τελικές δηλώσεις χωρίζονται σε 44 εφήβους, 15 νεάνιδες, 57 παίδες, 17 κορασίδες, 61 παμπαίδες, 11 παγκορασίδες, 35 μίνι παμπαίδες και 14 μίνι παγκορασίδες.

Εκτός από σωματεία της Θεσσαλονίκης θα έχουν αθλητές κι αθλήτριες στο τουρνουά σύλλογοι από την Αθήνα, την Πάτρα, την Κομοτηνή, την Ξάνθη, την Κορινθία, την Καστοριά, τις Σέρρες, την Αλεξανδρούπολη, τη Βέροια, τη Φλώρινα, τη Λάρισα, την Καβάλα, την Ορεστιάδα, τα Χανιά, την Κοζάνη, τα Τρίκαλα και τα Ιωάννινα.

Τα δύο πρώτα φαβορί ανά κατηγορία είναι ο Κίμωνας Μήτκας και ο Αλεσσάντρο Φέλτσερ στους εφήβους, η Λεμονιά Γκαϊντατζή και η Στέλλα Τζαρίδου στις νεάνιδες, ο Γιάννη Κούτρα και ο Γιώργος Κοσμάς στους παίδες, η Στέλλα Μαυροματάκη και η Γεωργία Σπανού στις κορασίδες, ο Αναστάσιος Φουσέκης και ο Δημήτρης Γεωργαλλίδης στους παμπαίδες, η Αθανασία Γκόγκα και η Ελπίδα Τασιού στις παγκορασίδες, ο Μάριος-Δημήτρης Αλεξανδρίδης και ο Μάριος Σερίδης στους μίνι παμπαίδες, η Μιχαέλα Λαγκουβάρδου και η Αντωνία Γαντά στις μίνι παγκορασίδες.

Οι αγώνες θα γίνουν σε 18 τραπέζια και αρχίζουν αύριο Σάββατο στις 09:00 με τους ομίλους των παμπαίδων. Θα κλείσει 12 ώρες η δράση της πρώτης ημέρας και την επομένη η έναρξη είναι ξανά στις 09:00 με παιχνίδια διαβάθμισης. Οι τελικοί όλων των κατηγοριών έχουν υπολογιστεί για τις 15:40.

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Πινγκ Πονγκ