fbpx

Τον Οκτώβριο στο Λουτράκι το τουρνουά της Europe Youth Series 2023

Τον Οκτώβριο στο Λουτράκι το τουρνουά της Europe Youth Series 2023

Η Ευρωπαϊκή Ένωση Επιτραπέζιας Αντισφαίρισης (ETTU) έκανε δεκτή την υποψηφιότητα της ΕΦΟΕπΑ να αναλάβει τουρνουά, στο πλαίσιο του νέου θεσμού Europe Youth Series.

Η χώρα μας θα διοργανώσει ένα από τα όπεν της σειράς, που αφορά παιδιά έως 13 κι έως 15 ετών, στο χρονικό διάστημα 25 με 29 Οκτωβρίου 2023 στο Λουτράκι Κορινθίας και συγκεκριμένα στο κλειστό γυμναστήριο “Γιώργος Γαλανόπουλος”.

Το Λουτράκι και ο συγκεκριμένος χώρος έχουν φιλοξενήσει με επιτυχία τις τελευταίες δεκαετίες ποικίλες δραστηριότητες στο άθλημα και από διεθνείς αγώνες Βαλκανικό πρωτάθλημα νέων το 2002 και αναμέτρηση της εθνικής μας ομάδας ανδρών για το Ευρωπαϊκό Λιγκ το 2009. Τον προσεχή Απρίλιο θα διεξαχθεί στην ίδια πόλη το Πανελλήνιο πρωτάθλημα παίδων-κορασίδων.

Η ETTU έχει γνωστοποιήσει αυτή τη στιγμή προς τις ομοσπονδίες 5 τουρνουά U13 και U15 για το 2023. Θα γίνουν σε Κροατία, Μαυροβούνιο, Τσεχία, Ελλάδα και Τουρκία. Στη λίστα υπάρχουν και τα πρώτα στοιχεία για το κάθε τουρνουά.

Για το Greece Open, όπως τιτλοφορείται, αναφέρεται ότι θα χρησιμοποιηθούν 16 τραπέζια για τους αγώνες και άλλα 8 για τις προπονήσεις. Επίσης, θα γίνουν τα αγωνίσματα του ομαδικού, του απλού και του διπλού. Οι ομάδες θα είναι μικτές, δηλαδή θα σχηματιστούν από αγόρια και κορίτσια, κάτι που αποτελούσε και βασική πρόταση της ETTU, στα πρότυπα του περσινού Europe Challenge Under 13, αλλά και του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος, που θα γίνει φέτος σε αυτή την ηλικιακή κατηγορία, σαν συνέχεια της διοργάνωσης του 2022. Δεν θα διεξαχθεί το αγώνισμα του διπλού μικτού.

Η σειρά των Europe Youth Tournaments, που θα έχει βεβαίως και αξιολόγηση για το νέο ευρωπαϊκό ranking list, θα ανοίξει στο Οσιγιέκ της Κροατίας τον Απρίλιο του 2023. Ως τελευταίο εμφανίζεται εκείνο στο Νεβσεχίρ της Τουρκίας τον Νοέμβριο του 2023.

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Πινγκ Πονγκ